NaslBoc110820223

Na Orjenskom sedlu, na zogu sa najvećoj nadmorskoj visini u Crnoj Gori - 1600 m, u nedelju, 13. avgusta biće održano Deveto revijalno bućarsko prvenstvo.

Okupljanje je planirano u 9:00 sati na zogovima na Orjenskom sedlu, a od 14:00 sati finale, dodjela diploma i prelaznog priznanja „Gorsko buće“. Organizatori su PK Subra i BK Val uz podršku „Parka prirode Orjen“, Opštine Herceg Novi - Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju i gradske Turističke organizacije.

Herceg-Novi ima tu privilegiju da osim dobro poznate morske obale, u svom zaleđu ima i sasvim drugačiji, planinski kraj gdje se i u najtoplijim danima može uživati na prijatnoj temperaturi u aktivnostima na otvorenom, u miru i tišini Parka prirode Orjen.

Bocanje Orjen 2023

„U takmičenju se može aktivno učestvovati, ili ga samo posmatrati, a vrijedi i prošetati okolinom, odnosno planinariti, jer ovaj prevoj na granici opštine Herceg-Novi i opštine Kotor, u srcu Orjena, nudi nezaboravne planinske pejzaže i otvorene vidike. Do mjesta održavanja možete doći makadamskim putem iz pravca Vrbanja ili Crkvica (terencem), ili planinarskom stazom za samo sat od kraja kvalitetnog dijela makadama iznad Vrbanja i Avanturističkog parka“, saopštavaju oganizatori.