TurnirNSL270923U čast i sjećanje na Petra Obradovića Čaltona, zaslužnog sportskog radnika koji je tokom igračke karijere nastupao za vaterpolo klubove Jadran, Beograd, Crvena Zvezda i Budvanska rivijera, a potom bio i osnivač vaterpolo kluba “Jadran veterani” i predsjednik Odbojkaškog kluba “Albatros”, juče je u Sportskom centru Igalo počeo drugi međunarodni memorijalni košarkaški turnir koji nosi njegovo ime.

Na terenu je bio je Petrov sin Novak koji i ove sezone igra u redovima novskog prvoligaša, KK Primorje 1945.
Turnir je zvanično otvorio predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, koji je gostima – ekipama KK Široki (Široki Brijeg), KK Leotar (Trebinje) i KK Kolubara (Lazarevac) poželio dobrodošlicu u naš grad.
Turnir27092301“Smatram da je ovo idealna prilika da se još više zbližimo svi zajedno, posebno sportski radnici, jer je zaista divno u Herceg Novom vidjeti ekipe Širokog, Kolubare, kao i naše komšije iz Trebinja i buduće pobratime. Tu je i naš KK Primorje 1945, koji iz godine u godinu raste i bilježi sve bolje i bolje rezultate i u tome će svakako imati podršku Opštine Herceg Novi”, poručio je predsjednik Katić, te napomenuo da će potpisivanje Sporazuma o bratimljenju Trebinja i Herceg Novog biti realizovano 20. oktobra.
Prvog dana turnira KK Široki je bio bolji od KK Leotar 92:75, a KK Kolubara je uz samo koš razlike odnio pobjedu nad domaćinom 85:83.
U finalu, koje je na programu danas od 13 časova sastaće se KK Široki i KK Kolubara, dok će utakmicu za treće mjesto u 11 časova igrati KK Primorje 1945 i KK Leotar.
Organizator memorijalnog turnira je novski prvoligaš KK Primorje 1945, uz podršku Opštine Herceg Novi.