00turnirumalomfudbaluohn„Turnir u malom fudbalu - Trofej Opštine Herceg Novi“, koji je okupio 12 ekipa, svečano je otvoren sinoć na terenu Sportskog centra Igalo. Finale i dodjela nagrada su planirani 8. oktobra, a publiku svake večeri očekuju utakmice u 18:00, 19:00 i 20:00 h.

Organizatori turnira su Opština Herceg Novi i Sportski centar Igalo povodom oktobarskih svečanost u čast proslave Dana grada, ali i kandidature Herceg Novog za Evropski grad sporta 2024, kazao je na otvaranju sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica.
„Kandidatura za titulu Evropskog grada sporta predstavlja našu želju da sa cijelim kontinentom podijelimo našu ljubav prema sportu i svima predstavimo bogatu sportsku tradiciju, decenije uspjeha kolektiva i pojedinaca koji su svoja imena i ime svoga grada upisali u sportsku vječnost. Ovo je prilika da pokažemo da smo spremni da budemo centar sportskog dešavanja, podržimo sportski razvoj i promovišemo zdrav način života“, kazao je Kisjelica i poželio uspjeh ekipama na turniru.
Član ekipe „SCI“ je i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Ivan Otović.
„Pored toga što Opština pomaže profesionalnim klubovima, naša obaveza kao odgovorne lokalne samouprave je da podržavamo i one koji žele na amaterskom i rekreativnom nivou da se bave sportom. Učestvuje 12 ekipa i očekuje nas jaka konkurencija. Vjerujem da će ovaj turnir prerasti u tradiciju i da ćemo naredne godine imati još više učesnika“, istakao je Otović.
Tokom prvog dana turnira „Zahumlje“ je bilo bolje od „Kafe bara Kum“ 5:2, „Dekor Iva“ je pobijedila „Sutorinu“ 4:0, a „Podi 1“ ekipu „X 1“ 6:3, dok su „SCI“ i „Saborni hram“ igrali nerješeno 2:2.
Danas se od 18:00 sati, na terenu Sportskog centra Igalo sastaju „Sutorina“ i „Vuković“, od 19:00 sati „Podi 1“ i „SCI“, a od 20:00 sati „Kafe bar Kum“ i „Zelenika“.