BKnsl09102023U organizaciji Bućarskog kluba Meljine na zogovima ovog kluba održan je 5. Međunarodni bućarski turnir Trofej Meljina 2023, a u sklopu svečanosti povodom proslave Dana oslobođena Herceg Novog.

Turnir je od ove godine u kalendaru ABC, prepoznat kao jedan od najkvalitetnijih kako igrački, tako i organizaciono u cijelom regionu.
Uz domaćina BK Meljine i ekipu Vala, na turniru su iz Crne Gore učestvovati i tivatska Palma, kao i slovenačke ekipe Postojna i Skala, a iz Hrvatske Zrinjevac, Metković, Gornja Vrućina, Hajduk i Pula. U sklopu ovogodišnjeg turnira, Bućarski klub Meljine je proslavio veliki jubilej, 40 godina rada i postojanja kao i proslavu osvajanja šampionske titule Crne Gore i zimske lige.
Domaćini turnira tokom svečanosti osvrnuli su se na istorijat kluba i dio članstva koje je ostavilo dubok trag u klubu od 1983. godine, kada su zvanično započeli takmičenje, ali i nakon petogodišnje pauze kada se 2019. vraćaju u takmičarske vode.
Treće mjesto na turniru osvojila je ekipa Skale iz Sežane, Slovenija, drugi je Hajduk iz Dubrovnika, a pobjednik Petog Međunarodnog boćarskog turnira je BK Pula. Najbolji igrač turnira je Joško Buterin, član pobjedničke ekipe Boćarskog kluba Pula.

Plakete svim učesnicima uručio je predsjednik Bućarkog saveza Crne Gore Miroslav Petković, a pehare najboljima sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica.
Organizatori turnira BK Meljine, izrazili su zahvalnost Opštini Herceg Novi na podršci, a svima učesnicima turnira zahvalnost na učešću.