body bildingNSL05122023Predstavnici Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju i Sportskog centra u Igalu održali su u Igalu radni sastanak sa zvaničnicima Bodybuilding i fitness saveza Crne Gore.

Tom prilikom iskazana je želja za saradnjom i mogućnost podrške da se u Herceg Novom održi prestižni sportski događaj World Intercontinental Cup 2024 u bodibildingu i fitnesu, čiji je domaćin crnogorski savez.
O ovoj ideji su razgovarali su sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica i direktor SC Igalo Radovan Ralević sa saradnicima i predsjednik komisije Vladan Lakić, predsjednik BFSCG Dražen Vujošević.
World Intercontinental Cup 2024, koje se organizuje prvi put u Evropi, predstavlja značajan korak za bodibilding i fitnes zajednicu, a poseban značaj donio bio razvoju sporta i sportskog turizma Herceg Novog, Evropskog grada sporta za narednu godinu.
Organizator manifestacije je IFBB federacija koja se može pohvaliti dugom tradicijom, od 1946. godine. Imajući u vidu visoke standarde IFBB-a, nakon velikog zalaganja i uloženog truda, Crnogorski bodybilding i fitnes savez dobio je čast da bude domaćin ovog takmičenja, a u kojem gradu će biti organizovano takmičenje, biće uskoro poznato.
Očekuje se da će World Intercontinental Cup 2024 okupiti oko 500 najboljih takmičara iz 20 zemalja.