poziv OKOlimpijski karavan nastavlja put kroz Crnu Goru! Nakon Cetinja i Bara događaj za pamćenje, tradicionalna manifestacija kojom Crnogorski olimpijski komitet (COK) najavljuje početak Olimpijskih igara stiže u Herceg Novi.

U jedinstvenom ambijentu Parka Boka, u četvrtak, u gradu koji je za ovu godinu dobio titulu Evropskog grada sporta, 16. maja, sa početkom u 11:00h, Olimpijski karavan okupiće osnovce, članove sportskih klubova i sve ljubitelje sporta, koji će u sportskom duhu zagrijati atmosferu pred početak olimpijskog ljeta.
Uz podršku Opštine Herceg Novi i ponosnih sponzora COK-a, Sport Vision-a, kompanije One, Jugopetrol - Eko benzinskih stanica, Lovćen osiguranja i Erste banke, spremne su zanimljive aktivnosti za najmlađe, koji će imati priliku da se takmiče u različitim sportskim disciplinama, poznavanju olimpizma i sporta, ali i da mnogo nauče o olimpijskom pokretu, vrijednosti i prednostima sporta i rekreacije.
“U društvu naših proslavljenih olimpijaca, ali i budućih sportskih zvijezda Crne Gore, upoznaćemo Pariz, kao grad domaćina Olimpijskih igara treći put u svojoj istroiji. Najveći multisportski događaj nakon tačno 100 godina ponovo će se održati u „gradu svjetlosti“. Takođe, osvrnućemo se na istoriju olimpijskog pokreta u našoj državi i dostignućima naših olimpijaca na najvećoj pozornici”, najavljuju iz COK-a.
„Olimpijski karavan“ u Herceg Novom obilježiće nastavak sportske lige u kojoj će učestvovati naše buduće zvijezde, koji će uz podršku najmlađih, ali i starijih navijača, prenijeti duh pravog sportskog nadmetanja a navijačima dočarati ambijent sa olimpijskih borilišta.
“Sve ovo dovoljni su razlozi da u četvrtak, 16. maja, budete sa nama i uživate u proslavi olimpizma i sporta, učestvujete u stvaranju savršene energije pred početak Olimpijskih igara”, poručuju iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.
„Olimpijski karavan“ nakon Herceg Novog nastaviće put po Crnoj Gori i posjetiti Podgoricu i Kolašin.