SportNSL200524Sekretarijat za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi potpisao je ugovore o sufinansiranju za 2024. godinu sa sportskim klubovima i organizacijama.

U prisustvu sekretarke za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mile Petijević i pomoćnika, a ujedno i predsjednika Komisije za vrednovanje programa rada sportskih organizacija, Mitra Kisjelice, ugovore su danas potpisali predstavnici uprava klubova u kojima je Opština Herceg Novi većinski vlasnik.
Budžet za ovu namjenu je rekordan i prevazilazi prošlogodišnjih 600 hiljada eura, te je u godini u kojoj Herceg Novi nosi titutlu Evropskog grada sporta raspodijeljeno 850 hiljada eura, kazao je predsjednik Komisije za vrednovanje programa rada sportskih organizacija, Mitar Kisjelica.

„Mislim da su generalno svi sportski klubovi zadovoljni, ne samo raspodjelom sredstava već i činjenicom da je budžet povećan skoro 50 odsto. Nastavićemo sa podrškom sportu u Herceg Novom, posebno klubovima koji su nosioci sporta, pa je tako najviše sredstava tradicionalno dobio PVK Jadran, ali i svi drugi klubovi su podržani značajnije nego prošle godine“, kazao je Kisjelica.

Odluka o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2024.