TurnirNSL230524U Polino Areni prethodnih dana održan je Vaskršnji turnir u malom fudbalu, a peto izdanje ove manifestacije okupilo je ekipe iz Crne Gore i regiona, a ove godine učestvovali su i gosti iz Beča.

Tema ovogodišnjeg turnira bila je “Porodica kao najugroženija institucija savremenog svijeta”.
Na turniru je učestvovalo 16 ekipa: Kosovski Vitezovi (Lešak-Kosovo i Metohija), Sveti Simeon Mirotočivi (Berane), Sveti Arsenije (Danilovgrad), Aksion Estin (Beograd), KMF Pop (Nikšić), Bogoslovija Sveti Petar Cetinjski (Cetinje), Bratstvo Sveti Luka Župa (Nikšić), BPO Sveti Vasilije Ostroški (Nikšić), Crkvena Zvijezda (Beč), Sveti Luka (Kotor), Sveti Platon (Banja Luka), AFK Novi, Zahumlje (Trebinje-Igalo), Gvozdeni Puk (Herceg Novi,) AFK Novi (Herceg Novi) i Spona Herceg Novi. Najavljeno je bilo učešće i ekipe iz Ciriha, ali su iz objektivnih razloga izostali sa ovogišnjeg turnira.
U finalu su igrali Sveti Simeon Mirotočivi i Gvozdeni Puk, a pobjednički pehar je pripao ekipi iz Berana pošto su rezultatom 3:2 pobjedili ekipu čiji je kapiten Nedeljko Marković i osvojili drugo mjesto.
Srebrne medalje su pripale Dušanu Vuksanoviću, Nedeljku Markoviću, Saši Markoviću, Bojanu Markoviću, Vuku Markoviću, Nenadu Vujačiću, Ljubu Pavličeviću, Daliboru Pavličeviću, Srđanu Leru, Igoru Leru, Božidaru Dajeviću, Milošu Goranoviću, Nikoli Kosaću, Aleksandru Đukanoviću i Igoru Živanoviću.

Pehare za dvije najbolje ekipe na turniru i medalje poslije revijalne utakmice uručili su jedan od najbolji sportista Herceg Novog svih vremena, olimpijac Vladimir Gojković i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Ivan Otović, a obratili su se potpredsjednik Opštine, Mirko Mustur i pomoćnik u sekretarijatu za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, Mitar Kisjelica, koji su istakli značaj ovog okupljanja, očuvanja i njegovanja porodice kao najveće vrijednosti čovječanstva.