VeteraniNSL270524Povodom desetogodišnjice postojanja kluba, na Škveru je u organizaciji kluba Jadran veterani održan četvrti međunarodni turnir masters serije za veterane.

Na turniru je učestvovalo 17 ekipa iz Italije, Holandije, Litvanije, Slovačke, Bugarske, Severne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore, koje su se takmičile u dve kategorije. Prvog dana turnir se igrao po grupama, dok su drugog dana održani mečevi četvrtfinala, polufinala i finala.
Prvo mjesto u kategoriji 40+ zauzela je litvanska ekipa“Baltic Turtles”, dok je prvo mjesto u kategoriji iznad 30 godina pripalo domaćinu, ekipi Jadran Veterani, dok je šesto mjesto zauzela ekipa Veterani Bijele.
Za pobjednika turnira, ekipa Jadran Veterani igrali su: Novak Jelić, Siniša Matijašević (kapiten), Bojan Subotić, Marko Damjanović, Petar Stanojlović, Mateo Andrijašević, Stojan Simov, Mihovil Marinović, Slobodan Slavić, Filip Andrić, Dejan Čeprnić, Zoran Sladović, Jugoslav Vučetić, Janko Bijelić. Treneri: Đuro Vlaović i Boris Obradović.
Defile takmičara na otvaranju su predvodile male mažoretke kluba „Lili“, a u programu svečanog otvaranja učestvovala je i Mjesna muzika Đenovići.
Priznanja takmičarima su na završnoj ceremoniji uručili potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević i pomoćnik sakretara za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, Mitar Kisjelica.
U kategoriji 40+ takmičile su se ekipe: „Amersfoort“ iz Holandije, „Civitavecchia“ iz Italije, „Mrož“ iz Ljubljane, „Incel“ iz Banja Luke, „Sofia Masters“ iz Bugarske, „XBS Amateri" iz Slovačkog grada Šamorin, „Baltic Turtles“ iz Viljnusa u Litvaniji i „Vardar Veterani“ iz glavnog grada Sjeverne Makedonije.
U kategoriji 30+: „Partizan Masters“ i „BGD“ iz Beograda, „Valis“ iz Valjeva, „Vučko“ iz Sarajeva, „Šibenik“ iz istoimenog hrvatskog grada, „Vardar Masters“ iz Skoplja, „Budva“, „Bijela veterani“ i domaći „Jadran Veterani“.