Dok si na vrijemeU okviru kampanje „Dok si na vrijeme“ u organizaciji Aura medije, u ponedeljak, 3. juna u Herceg Novom će biti održano edukativno predavanje o prevenciji i liječenju raka dojke.

Prezentacija će biti održana u sali Skupštine opštine sa početkom u 14.00 časova, saopštavaju iz opštinskog Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju i pozivaju građane da prisustvuju predavanju.
O preventivnim mjerama, kliničkim pregledima, mamografiji, savremenim pristupima liječenju, praćenju nakon tretmana eBC, prognozama te faktorima rizika, govoriće radiološkinja dr Irena Tomašević Vukmirović, onkološkinja dr Sanja Lekić i Milica Marković Elek koja će sa prisutnima govoriti iz sopstvenog iskustva.
Karcinom dojke je najčešće maligno oboljenje kod žena od kojeg godišnje u Crnoj Gori oboli njih oko 400, a u svijetu 2,2 miliona. Bolest je heterogena što znači da se ispoljava u mnogo kliničkih oblika, sa veoma različitim kliničkim tokom.
Kampanja „Dok si na vrijeme” predstavlja projekat u okviru kojeg se promoviše odgovoran odnos prema zdravlju, zdravstvenoj preventivi, kao i činjenici da je karcinom dojke, ako se otkrije na vrijeme, izlječiva bolest.
Iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju pozivaju građane da prisustvuju ovom edukativnom predavanju i na taj način doprinesu očuvanju svog i zdravlja svojih bližnjih.