Karneval060324NSLViše stotina maskiranih mališana u pratnji nastavnica i vaspitačica, iz našeg, ali i gradova u okruženju, te gostiju iz Slovenije i Makedonije, učestvovalo je na veselom i maštovitom 15. Međunarodnom dječijem karnevalu u Herceg Novom.

Od Sat kule i nastupa na glavnom gradskom trgu, prošetali su dalje glavnom ulicom do parka Boka gdje su se još jednom predstavili publici, a potom nastavili druženje na žurci.
Povorku su predvodili mali kapo Karnevala Nikola Ogurlić, princeza Milica Pestorić i veliki kapo Deni Deranja, u pratnji bubnjara Gradske muzike i malih mažoretki, plesačica KSC Diano i počasnih gostiju Karnevala među kojima su bili ministarka kulture i medija Tamara Vujović, potpredsjednik Opštine Herceg Novi Mirko Mustur, organizator Karnevala Milijan Mijović, predsjednica Društva za razvijanje prostovoljnega dela i počasna građanka Herceg Novog Branka Bukovec, predstavnica Makedonije Rahela Maneva i pomoćnica direktora JPU Naša radost Ivana Ratković.
I ove godine, mališani su sa nestrpljenjem iščekivali dan održavanja karnevala, a dokaz tome su predivne kreacije i vesele koreografije koje su pripremili za povorku i nastup. Poslali su snažne poruke o značaju ljubavi, mira, prijateljstva, osmjeha, iskrenosti, ali iznad svega na najljepši način uljepšale srce svoga grada.
To potvrđuju i nazivi 24 karnevalske grupe „Cvijetni vijenac“ (Dječiji dom Mladost), „Poklončići“ i „Bella ciao“ (vrtić Igalo), „Ljubavne trube“ i „Žurka“ (vrtić Topla), „Voćkice našeg grada“ i „Strašni gusari“ (vrtić Savina), „Mambo ljetnji plesači“ i „Drugari za život cijeli“ (vrtić Bijela), Mažoretke „Modest" Tivat, „Zvijezdice“ (Novo Mesto, Slovenija), „Vjetrenjače“, „Pokreni se“, „Strašila plašila“ i „Plesna sekcija“ (OŠ „Milan Vuković“), „Bellissima“ Tivat, „Faraonke“ (Veles, S. Makedonija), „Mali Indijanci“, „Zemljotresci“, „Honey – money“ i „Mali maturanti“ (OŠ ,,Dašo Pavičić“), „Španski bailandosi“ (OŠ „Ilija Kišić“), „Cookies“ (Mažoret klub „LILI“) i „Svi su klinci naši Okolinci“ (JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi).
Organizator 15. Međunarodnog dječijeg karnevala je NVO Omladinski centar Herceg Novi, suorganizator je JUK Herceg fest, generalni pokrovitelj Opština Herceg Novi, a podršku su pružili brojni dugogodišnji prijatelji Karnevala.

Foto: Polić foto Igalo