SvecanostiNSL100624Devet grupa predškolaca JPU Naša radost svečano su prošetali gradom predvođeni čelnicima 15. Međunarodnog dječijeg karnevala, u pratnji dobošara i malih mažoretki Gradske muzike i hercegnovskog vrtića.

Centar svog grada pretvorili su u najveseliju pozornicu, ispunili je osmjehom i pjesmom, iskrenom radošću i ponosom.
Njih 320 iz svih pet vaspitnih jedinica bacanjem kapa u vis, ozvaničilo je kraj vrtićkog doba i najavilo polazak u školu - veliki trenutak za sve njih i njihove porodice, ali i vaspitačice koje su izvele još jednu generaciju predškolaca. Defile iz parka Boka predvodili su mali kapo Nikola Ogurlić i princeza karnevala Milica Pestorić, veliki kapo Deni Deranja koji je Dječijem karnevalu, za 15. rođendan poklonio himnu koja je premijerno izvedena nakon defilea malih predškolaca.
Loše vrijeme odgodilo je samo na kratko program otvaranja 15. Međunarodnog dječijeg karnevala, ali su ključevi grada, kako običaji nalažu, stigli u ruke malog kapa Nikole, a potom je i podignuta zastava karnevala na Sat kuli.

Tokom predaje ključeva, sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo poručila je djeci da lokalna samouprava nastoji da stvori grad po mjeri djeteta i bude njihova podrška tokom rasta i razvoja, što potvrđuju različitim aktivnostima. Djeci je poželjela lijep provod i srećan polazak u školu, a mali kapo i princeza Karnevala su istakli da je ključ u sigurnim rukama i obećali da će grad biti veseo i šaren.
Organizator 15. Međunarodnog dječijeg karnevala je NVO Omladinski centar Herceg Novi, suorganizator JUK Herceg fest, a generalni pokrovitelj Opština Herceg Novi, dok je podršku pružio veliki broj prijatelja ove dječije svetkovine.