TerenNSL150624Novi teren za mali fudbal u okviru Sportskog centra Igalo otvoren je sinoć Spasovdanskim turnirom za djecu, na kojem učestvuju domaće ekipe FK Igalo, FK Obilić, FK Pomorac, FK Orjen i i gosti iz Sjeverne Makedonije, FA Vevčani.

Svečanom otvaranju prisustvovali su brojni predstavnici sportskih klubova i organizacija iz Herceg Novog, ustanova i preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava, a turnir je zvanično otvorio predsjednik Opštine, Stevan Katić.
Kako je istakao, zajedničkim djelovanjem, uz predan rad lokalne uprave i zaposlenih u Sportskom centru, realizovan je projekat za koji je Opština Herceg Novi izdvojila oko 50 hiljada eura, kako bi teren na otvorenom modernizovali postavljanjem vještačke trave.
Teren15062402 1„Proteklih godina intezivno radimo na unaprijeđenju sportske infrastrukture u Herceg Novom, posebno kada je riječ o kompleksu Sportskog centra. Postavljena je nova, savremena parketna podloga, urađen novi sistem grijanja i hlađenja ekološki i energetski efikasan, nabavljene nove konstrukcije, koš table i obruči, uređena teretana, postavljen savremeni led semafor, renovirane sobe u hotelu, sanirani teniski tereni i još mnogo toga za šta je u proteklom periodu izdvojeno oko 700 hiljada eura. Sportskom centru je odobren međunarodni projekat - u najskorijem periodu biće modernizovana rasvjeta u dvorani prema evropskim standardima i zahtjevima za televizijski prenos. Sve su to propisi koji moraju biti ispoštovani jer u Sportski centar dolaze reprezentacije naše i drugih država, održavaju se evropska i svjetska takmičenja, a naš cilj je da idemo u korak sa savremenim trendovima i omogućimo održavanje prestižnih takmičenja i trenažnih procesa u Herceg Novom“, naglasio je predsjednik Katić.
Prema riječima direktora Sportskog centra Igalo, Radovana Ralevića, instalacija podloge sa vještačkom travom za mali fudbal je samo još jedan u nizu fantastičnih projekata koje su realizovali u saradnji sa lokalnom samoupravom.
„U proteklom periodu, ulagali smo ne samo u infrastrukturu Sportskog centra Igalo, hotela i restorana Plej, već i u njihovu energetsku efikasnost i održivost. Od većih investicija izdvajamo ulaganje u parketnu podlogu, peć na pelet koju smo dobili zahvaljujući sredstvima EU fondova, teretanu, najmodernije led semafore, te perimetre za utakmice. Ova ulaganja omogućila su nam da podignemo kvalitet naših usluga i stvorimo odlične uslove za sve naše korisnike“, kazao je Ralević.
On je ovom prilikom najavio realizaciju projekta u saradnji sa Opštinom Herceg Novi – zamjenu instalacija na pozicijama postojeće rasvjete najmodernijom led rasvjetom. Projekat je dobijen kroz međunarodnu saradnju, a omogućiće značajne uštede električne energije i očuvanju životne sredine.
Teren15062401Ralević je najavo i još nekoliko projekata koji bi trebalo da budu realizovani do kraja 2024. godine: instalacija padel terena, press centar, ambulanta, nove svlačionice, teren za tekbol, basket, kockice, badminton...
U znak zahvalnosti za podršku, Ralević je predsjedniku Katiću uručio „Pehar podrške“, a predstavnici gostiju kluba iz Vevčana člansku kartu kluba.
Nakon otvaranja terena, uslijedio je obilazak sale Sportskog centra, u kojoj se sada nalaze novi perimetri.