TrofejNSL102024U okviru sportskih programa povodom Dana oslobođenja Herceg Novog, na zogovima u Meljinama, otvoren je Šesti međunarodni bućarski turnir „Trofej Meljina“ koji je okupio osam ekipa iz zemlje i regiona.

Organizator je BK Meljine, a pokrovitelj Opština Herceg Novi.
Na turniru učestvuju: ženska ekipa BK NBGD – iz Beograda, BK Ljubuški iz Bosne i Hercegovine, BK Gornja Vrućica sa Pelješca – Hrvatska, seniorska reprezentacija Crne Gore, BK Maini iz Budve, BK Val, BK Meljine 1983 i BK Meljine 1983 II iz Herceg Novog.
TrofejM102024Turnir je otvorio počasni predsjednik BK Meljine Milenko Bojanović koji se zahvalio učesnicima, poželio puno uspjeha i poželio im da najbolji pobijedi.
Kako su istakli iz BK Meljine ove godine izostalo je učešće ekipa koje su prošle godine zauzele prva tri mjesta: BK Skala, BK Novi Beograd i BK Pula, kao i ostalih zbog revanš mečeva četvrtfinala Lige šampiona i ostalih takmičenja.
Turnir „Trofej Meljina” dostigao je, za kratko vrijeme, visok renome – igrački, organizaciono i kvalitetom ekipa koje učestvuju. Trud organizatora, ali i posebna predanost bućarskom sportu, prepoznata je među ekipama u našoj državi i regionu. Upravo zbog toga, turnir je upisan u kalendar Jadranske boćarske konfederacije (Adriatic Bocce Confederation).
Turnir će biti završen dodjelom pehara i proglašenjem najboljeg igrača.