NSL191021Na incijativu Opštine Herceg Novi, danas je održan sastanak čelnika lokalne uprave i predstavnika košarkaških klubova sa teritorije grada.

U fokusu razgovora bila je saradnja i povezivanje svih koji su nosioci ovog sporta u Herceg Novom, a u cilju unaprijeđenja uslova za rad novskih košarkaša i košarkašica u svim uzrastima, kao i boljih rezultata novske košarke.

Sastanak191021Sastanak su vodili predsjednik Opštine Stevan Katić, predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović i sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Vasilije Ćuković, a prisustvovali su predstavnici klubova: KK „Primorje 1945“, KK „As“, KK „Galeb“, KK „Bijela, ŽKK „Primorje“, ŽKK „Novi“ i SRD košarkaških veterana „Karača“.
Lokalna uprava je odlučna da strateški pristupi razvoju košarke, kako bi djeca u Herceg Novom imala priliku da se ovim sportom ozbiljno bave u svom gradu, poručeno je na sastanku.
Namjera Opštine je da grad ima po jedan muški i ženski košarkaški klub koji će biti nosioci razvoja ovog sporta, a da ostali klubovi i škole, koji su prepoznati kao važni inkubatori novih talenata, budu integrisani ili potpišu sporazume o saradnji sa tim klubovima.
Predstavnici klubova istakli su da prepoznaju ovu inicijativu Opštine i raspoloženi su da daju svoje predloge u sugestije za definisanje modela saradnje koji bi bili na dobro djece, klubova i cijelog grada.
Rečeno je da su ulaganja grada u klubove i infrastrukturu od izuzetnog značaja za sve kolektive i kvalitetno bavljenje sportom, a kao dobar primjer pomenuta je ugradnja novog parketa u Sportskom centru Igalo.
Zaključeno je da je današnji sastanak dobar korak u cilju postizanja dogovora koji će unaprijediti novsku košarku, te da će u narednom periodu biti nastavljen rad u tom pravcu.