nas29122021Projekat natkrivanja bazena na Škveru završen je u rekordnom roku i taj sportski objekat će dnevno koristiti 250 do 300 najmlađih polaznika škole plivanja. Bazen je osposobljen za trenažni i igrački proces tokom cijele godine, potvrdili su iz uprave kluba tokom jučerašnje posjete rukovodstva Opštine Herceg Novi adaptiranom objektu.

Kako je istakao predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, podrška lokalne samouprave prema PVK Jadran i saradnja biće nastavljeni i ubuduće, a projekat rekonstrukcije bazena Instituta „Dr Simo Milošević“ predložen je za kapitalni državni budžet.

-Za sledeću godinu je predviđeno oko pola miliona eura i ukoliko taj predlog bude usvojen, rekonstrukcija bazena će početi naredne godine. Vjerujem da Herceg-Novi neće ostati samo na tome i da ćemo razmišljati o gradnji novog bazena, jer ovaj grad to zaslužuje, kazao je predsjednik Katić.

U obilazak adaptiranog bazena sa predsjednikom su bili i predsjednik Skupštine opštine Herceg-Novi Ivan Otović, potpredsjednik Opštine Mirko Mustur i Sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Vasilije Ćuković.

Prema riječima predsjednika Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore Đura Marića, projekat natkrivanja bazena, u vrijednosti od 200 hiljada eura, završen je u rekordnom roku, za nepunih tri mjeseca, a urađen je na osnovu kredita koji je podigao PVK Jadran, uz garanciju Opštine - sredstva koja je Opština usmjeravala na plaćanje korišćenja bazena u Institutu u naredne tri godine biće preusmjerena na vraćanje kredita.

Tokom jučerašnjeg dana odrađeni su testni trenizni, a nakon novogodišnjih praznika u ovom sportskom objektu će se raditi punom parom, potvrdio je direktor PVK Jadran, Miloš Mračević. Pored djece iz Jadrana, bazen koriste i djeca iz vaterpolo klubova Mladost Bijela i Bokelj Baošići.