nsl220222Najbolji sportista Herceg Novog u 2021. godini je vaterpolista PVK Jadran i reprezentacije Crne Gore, Vasilije Radović.

Novski sportski kolektiv koji bio najuspješniji u 2021. godini je Stonoteniski klub „Novi”, dok je nagrada za najboljeg trenera pripala selektoru vaterpolo reprezentacije, Vladimiru Gojkoviću, odlučila je opštinska Komisija za dodjelu godišnjih priznanja u oblasti sporta.
Najbolji sportski radnik je predsjednik kluba sportskih ribara „Igalo“ i potpredsjednik Saveza sportskih ribara na moru Crne Gore, Željko Kosić. Nagrada za životno dijelo pripala je vaterpolisti Miloradu Mišku Krivokapiću, nekadašnjem golmanu Mladosti (Bijela), Kotora, Partizana i reprezentacije Jugoslavije, kasnije selektoru, treneru i sportskom radniku. Za ambasadora crnogorskog sporta izabran je vaterpolista Aleksa Ukropina.
sportita220222Po izboru žirija, pored Vasilija Radovića, najuspješniji sportisti Herceg Novog u protekloj godini bili su: Milivoj Dukić (jedrenje), Danilo Radović, Marko Petković, Petar Tešanović (vaterpolo), Anđela Antunović (plivanje), Nemanja Mikulić (karate), Milana Samardžić Pecelj (odbojka), Jelena Bulajić, Slobodan Miljanić (košarka), Jakša Krivokapić (stoni tenis), Miodrag Koprivica (fudbal), Mihajlo Puhara (streljaštvo), Bogdan Seratlić (boćanje) i Aleksandar Milosavljević (sportski ribolov).
Posebna priznanja za rezultate pripašće paraolimpijskom reprezentivcu Milošu Spaiću, kao i trenerima i aktivistima u školskom sportskom savezu Crne Gore Željku Milićeviću, Bojanu Rašoviću, Lidiji Rakočević i Jovanu Jolu Lepetiću. Priznanja za rad dodijeljena su posthumno Melaniji Andrić Erdevički i Radomiru Radu Popoviću.
Odluku o najuspješnijima u sportu Herceg Novog donosi Komisija za dodjelu godišnjih priznanja u oblasti sporta, koji čine sportski novinari i predstavnici Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju. Najavljeno je da će nagrade biti uručene na ceremoniji, o čijem održavanju će javnost biti blagovremeno obaviještena.
Foto: PVK Jadran, STK “Novi”