00kupstrelicU Sportskom centru Igalo danas se u okviru 53. Praznika mimoze održava Mimoza Kup u streličarstvu (target indoor), koji je nakon jednogodišnje pauze okupio preko trideset takmičara iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Organizator i domaćin turnira je SK „Savina“.

Turnir je zvanično otvorio potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Mirko Mustur, koji je takmičarima poželio uspjeh i dobro druženje, izrazivši zadovoljstvo činjenicom da na turniru učestvuju i gosti iz regiona.
-Znam da u ovom sportu oko, ruka i sigurnost treba da budu spojeni u jedno kao najbitniji, ali prije svega mislim da su dobri odnosi, drugarstvo i saradnja među vama najvažniji, poručio je Mustur, nakon čega je turnir proglasio otvorenim.
Kako je ispred organizatora takmičenja kazao Voislav Bulatović, zadovoljni su odzivom, posebno uzimajući u obzir jednogodišnju pauzu, koja nije uticala samo na organizaciju turnira, već i obim treniranja. Popularnost streličarstva u okruženju nesumnjivo raste, a međunarodna priznanja i medalje dodatno doprinose tom trendu, istakao je Vasiljević.
Kompletan program 53. Praznika mimoze možete pogledati i preuzeti ovdje: https://hercegnovi.me/downloads/Mimoza53.pdf .