NAS04032022aPredstavnici Opštine Herceg-Novi primili su danas članove Šahovskog kluba „Herceg Novi 1949“ kako bi razgovarali o ostvarenim rezultatima i uspjesima na seniorskom državnom prvenstvu, kao i o ambicijama i ciljevima za naredni period.

Predsjednik Skupštine opštine Herceg-Novi, Ivan Otović, istakao je da nadležni organi lokalne samouprave prate rad Šahovskog kluba „Herceg-Novi 1949“, kao i uspjehe koje bilježe njegovi članovi, kao što je slučaj sa nedavnim državnim prvenstvom.
-Radi se o rezultatima koji ne predstavljaju samo uspjeh kluba, već i cjelokupnog hercegnovskog sporta. Upravo zbog toga želimo da razgovaramo o načinima kako zajedno da radimo na popularizaciji šaha. Herceg Novi je i sada i u prošlosti bio jedan od centara šahovskog sporta u Crnoj Gori, a vjerujem da će rezultati sa državnog prvenstva privući još veći broj mladih ljudi da se bave šahom, poručio je Otović.
Potpredsjednik Opštine, Mirko Mustur, naglasio je da su postignuti uspjesi kluba i njegovih takmičara vrijedni hvale, kao i da je posebno vrijedno istaći angažman kluba na promociji šaha u novskim školama i radu sa mladim generacijama.
Sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, Vasilije Ćuković, naglasio je da podrška klubu neće izostati u budućnosti, kako po pitanju redovnih aktivnosti, tako i u dijelu organizacije turnira.
Predsjednik ŠK „Herceg-Novi 1949“, Stevan Lepetić, istakao je tri ključna segmenta u radu kluba: takmičarski dio, organizacija memorijalnih turnira „Đorđe Konjević“ i „Obrad Manojlović“, i aktivnosti sa mladima kroz školu šaha koja takođe nosi ime Manojlovića. Kako se prostorije kluba trenutno renoviraju, lokalna uprava je za potrebe najmlađih kategorija ustupila termine u maloj sali Skupštine, na čemu je Lepetić posebno zahvalio predstavnicima Opštine.
-Nadam se budućoj uspješnoj saradnji i da ćemo naš grad, klub i sport predstavljati u najboljem mogućem svijetlu. U našim redovima imamo majstore i vrhunske igrače, kao i velike planove za ovu godinu, a to je da se umiješamo u borbu za sami vrh Premijer lige Crne Gore, naglasio je Lepetić.
Članove kluba - velemajstora Dragišu Blagojevića i FIDE majstora Armina Mušovića, predstavio je Sekretar ŠK „Herceg-Novi 1949“ Miloš Bubanja, istakavši njihove odlične rezultate na nedavnom seniorskom prvenstvu (2. i 6. mjesto). On je uputio predstavnike Opštine da bi liga trebalo da se održi u julu, te da će na takmičenju učestvovati i hrvatski velemajstor Ivan Šarić, takođe član ŠK „Herceg-Novi 1949“, koji je i 47. igrač svijeta i ima rejting 2687.
-Što se tiče ove godine, ŠK „Herceg-Novi 1949“ je kada je u pitanju igrački kadar odradio zaista dobar posao. Mislim da ćemo ove godine i u Ligi i u Kupu ostvariti dobre rezultate i obradovati sve ljubitelje šahovskog sporta u našem gradu, poručio je Bubanja.