NasKvadrila2022

Maturanti srednje škole „Ivan Goran Kovačić“, njih 180, danas su u centru Herceg-Novog plesali kvadril. Tačno u podne, uz zvuke Štrausove opere „Slijepi miš“, oni su sa vršnjacima iz drugih evropskih zemalja pokušali da obore Ginisov rekord u najmasovnijem sinhronizovanom plesu.

„Ples novskih maturanata predstavlja pravu manifestaciju ljepote i snage sa kojom Herceg Novi korača ka budućnosti“, poručio je sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, Vasilije Ćuković, pozdravljajući maturante, profesore, roditelje i druge brojne građane okupljene na Trgu Nikole Đurkovića. On je iskazao radost što se, nakon pauze izazvane pandemijom, nastavlja tradicija organizacije plesa koji pod Torom okuplja novsku mladost.

„Drage Novljanke i Novljani, naša je želja da vas uvijek prate radost i osmjesi kojima ste danas osvojili srce svoga grada. Neka ritam vašeg života bude energičan i optimističan kao današnji kvadril“, poručio je Ćuković.

Čestitajući maturantima, poželio im je uspjeh uz poruku: „Ako odlučite da ostanete u Herceg-Novom, vjerujemo da ćete nam pomoći da ovaj grad učinimo još ljepšim mjestom za život i odrastanje. Ako izaberete da školovanje nastavite negdje drugo, nadamo se da ćete uvijek sa ponosom isticati da dolazite iz Herceg-Novog“.

Mlade Novljanke i Novljani su plesom označili kraj srednje škole, ali i pokazali, „kakva je generacija stasala i na koga će sjutra Herceg-Novi biti ponosan“, kazale su voditeljke programa, maturantkinje Mia Mrkaić i Vanja Vlahović.

Novski maturanti kvadril plešu od 2008. godine, kada su sa maturantima iz brojnih zemalja i zvanično oborili Ginisov rekord u najmasovnijem sinhronizovanom plesu na svijetu. Ples maturanata organizovala je Srednja mješovita škola „Ivan Goran Kovačić“ uz podršku Opštine Herceg-Novi.