NAs20062022

Plivački vaterpolo klub „Jadran“ iz Herceg-Novog ove godine obilježava puni vijek postojanja I uspješnog rada, programom pod sloganom „Prvih 100“. Centralna svečanost zakazana je za 08. jul na bazenu Škver, a program će početi 02. jula, kada će se na novskoj Tori zavijoriti zastava PVK „Jadran“.

Podizanje zastave na tvrđavu koja je simbol grada pratiće otvaranje izložbe fotografija na otvorenom, pod nazivom „Jadranovih prvih 100“.

Izložba će biti postavljena u centru grada, u pješačkoj zoni Njegoševe ulice, gdje će kroz fotografije snimljene u periodu od 1922. godine do danas brojnim prolaznicima svjedočiti o bogatoj istoriji, razvoju i uspjesima kluba koji je bio 17 puta državni prvak u vaterpolu, 16 puta osvajač nacionalnog vaterpolo KUP-a, dva puta osvajač Regionalne vaterpolo lige, osvajač turnira Evropskih gradova, vicešampion Evrope i finalista Euro Kupa, kao i 14 puta ekipni državni prvak u plivanju. Početak ovog programa zakazan je za 02. jul u 10 časova, na Trgu Nikole Đurkovića.

Centralni momenat obilježavanja velikog jubileja biće vaterpolo utakmica „Jadranove legende“.

Brojni bivši igrači, oni koji sada nastupaju za Jadran, mnogi koji su ponikli u ovom klubu i karijeru nastavili širom svijeta, kao i najmlađi polaznici Jadranove vaterpolo škole zajedno će nastupiti u revijalnom meču, koji će na simboličan način povezati slavnu istoriju i svijetlu budućnost ovog kluba. Program je zakazan za 08. jul, na bazenu „Jadran“ na Škveru, sa početkom u 19 časova.

„Bili ste uz nas sve ove godine, očekujemo vas i na proslavi Jadranovog 100. rođendana. Obilježićemo veliki jubilej sjećajući se pobjeda, uspjeha i ljudi koji su gradili „Jadran“, a jednako i slaveći one koji su njegova budućnost. Stari i mladi Jadranaši, drage Novljanke i Novljani, prijatelji kluba, svi ljubitelji vaterpola i plivanja, dođite da zajedno proslavimo Jadranovih prvih 100”, poručuju iz PVK Jadran.

Organizaciju proslave jubileja podržala je Opština Herceg-Novi.