NSL031022Na Evropskom prvenstvu za vaterpolo veterane koje je održano u Rimu Jadran veterani su osvojili prvo mjesto u kategoriji 35+.

Tim povodom, u Opštini Herceg Novi danas je priređen prijem za ekipu i stručni štab, kojima je ovo drugi put da u naš grad donose zlatnu medalju.
Podsjećamo, veterani Jadrana su 2018. godine osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju u Kranju, čemu je prethodila bronzana medalja sa Osmog evropskog prvenstva za veterane, održanom u Rijeci 2016. godine.
Veteranima su čestitke uputili predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Ivan Otović i potpredsjednik Opštine, Miloš Konjević.
Jadran031022Predsjednik Katić je istakao zadovljstvo činjenicom da je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja sa prethodnih prvenstava.
-Još jednom ste se pokazali kao izvanredna ekipa, kompaktna i složna, koja je za svoj klub i grad osvojila najsjajnije odličje na Evropskom prvenstvu u Italiji. Vaterpolo klub Jadran je simbol Herceg Novog, sadašnja seniorska ekipa ima velike planove za nastavak takmičenja, a vi i vaši uspjesi će im svakako biti dodatni podstrek, poručio je predsjednik Katić.
Titulu prvaka Evrope osvojili su: Novak Jelić, Siniša Matijašević, Bojan i Čedo Subotić, Slobodan Slavić, Zoran Sladović, Filip Andrić, Stepan Mladenović, Dejan Čeprnić, Mihovil Martinović, Marko Cebalović, Milan Petrović, Ivan Babić, Darko Mrdak i Večeslav Balčev. Stručni štab novog šampiona Evrope čine Đuro Vlaović i pomoćni trener Boris Obradović.