NSL221022U okviru sportskog programa povodom obilježavanja Dana opštine Herceg Novi, danas se u našem gradu održava 13. Kup rombuna „Memorijal Milovan Miško Vujičić“, na kojem učestvuje 87 takmičara iz 29 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Kup rombuna je zvanično otvorio potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Mirko Mustur, koji je istakao zadovoljstvo činjenicom da je Herceg Novi po 13. put domaćin ovog takmičenja.
„Koliko je sportski ribolov prepoznat i važan za grad govori to da je uvršten u sportski program povodom obilježavanja Dana opštine Herceg Novi. Sportski ribolov je kod nas jedan od najuspješnijih sportova, a tome sigurno doprinose Savez sa sportski ribolov na moru Crne Gore i Klub sportskih ribolovaca Igalo, koji su se i prethodnih godina pokazali kao izuzetno uspješni organizatori međunarodnih takmičenja“, naglasio je potpredsjednik Mustur.
Kup221022Takmičare su pozdravili i predsjednik SSRM Mladen Rostović i predsjednik Skupštine te sportske organizacije i član KSR „Ama“ Kostanjica, Gojko Seferović.
„Drago mi je da nastavljamo tradiciju i da je svake godine sve više ekipa, a nadam se da će ih sledeće godine biti i više od 30“, kazao je Rostović i takmičarima poželio puno uspjeha u lovu.
Takmičenje traje do 15 časova.