Naslovna221022U Hotelu „Play“ danas se održava 11. Šahovski turnir „Memorijal Obrad Manojlović“, povodom obilježavanja Dana oslobođenja i Dana opštine Herceg Novi.

Na turniru učestvuje 69 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Bjelorusije i Rusije.
Od 2010. godine ovaj turnir se igra pod imenom “Memorijal Obrad Manojlović”, kao uspomenu na legendu šaha ne samo Herceg Novog, već i šire, i koji je preko 60 godina kao igrač, organizator i sudija bio neponovljiv misionar u popularisanju najumnije drevne igre, a ujedno i na jednog od najmlađih boraca Prve bokeške brigade.
Turnir221022Šahistima se obratio Đorđe Arnaut ispred Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, koji je naglasio da će lokalna samouprava nastaviti da podržava organizaciju ove i sličnih manifestacija, dok je turnir zvanično otvorio potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Mirko Mustur.
“Ovo takmičenje je postalo tradicija i ima svoju “težinu”, i da nije tako ono ne bi bilo sastavni dio sportskog programa svečanosti povodom Dana opštine Herceg Novi. Zaista je zadovoljstvo vidjeti puno mladih ljudi koji se bave šahom. Već smo sarađivali u prethodnom periodu, a vjerujem da ćemo tu saradnju dodatno produbiti i učvrstiti organizacijom mnogo većih međunarodnih turnira”, istakao je potpredsjednik Mustur.

Turnir2210221Organizator turnira “Memorijal Obrad Manojlović” je Šahovski klub “Herceg Novi 1949”, čiji je sekretar Miloš Bubanja posebno istakao ponos i zadovoljstvo činjenicom da je među takmičarima veliki broj mladih, što govori da klub radi dobar posao u cilju omasovljenja šaha.
Suorganizator turnira je Šahovski savez Crne Gore, a generalni pokrovitelj Opština Herceg Novi.