00ribolovprvenstvoU Opštini Herceg Novi danas je upriličen prijem za članove crnogorske reprezentacije u sportskom ribolovu na moru – Zdravka Damjanovića koji je osvojio bronzu i ekipu koja je bila četvrta u ukupnom plasmanu na 57. Svjetskom prvenstvu održanom u Portugaliji.

Članove reprezentacije ugostio je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, koji im je čestitao i uručio priznanja za postignuti uspjeh.
Nosilac bronzane medalje, Zdravko Damjanović je istakao zahvalnost lokalnoj samoupravi na podršci koju pruža Savezu za sportski ribolov na moru Crne Gore, kojem je sjedište upravo u Herceg Novom.
01ribolovprv16122022Predsjednik Katić čestitao je reprezentativcima na rezultatu, te potvrdio sigurnost u kontinuitet dobrih rezultata i osvajanja medalja na međunarodnom takmičenjima. Uz podsjećanje da Opština pruža podršku Savezu, predsjednik je posebno istakao značaj organizacije brojnih takmičenja u sportskom ribolovu koja su se prethodnih godina održavala u našem gradu, a za koje su sa međunarodnih adresa stigle pozitivne kritike.
Uz Damjanovića i predsjednika Saveza, Mladena Rostovića, priznanja su uručena i članovima reprezentacije: selektoru Antu Arapoviću, Marku Radosavljeviću (KSR „Igalo“) i Dejanu Sjerkoviću (KSR „Ribar“).
Podsjećamo, na 57. Svjetskom prvenstvu zlatna medalja je pripala reprezentaciji Portugalije, srebrna Italiji, a bronzana Španiji. Individualno, svjetski prvak postao je Huan Pato iz Portugalije, srebrna medalja pripala je Danijelu Mendozi iz Španije, dok je bronzu osvojio naš Zdravko Damjanović.