Nas17022023

Sportski programi Praznika mimoze, otvoreni su u Igalu 24. Kupom mimoze u sportskom ribolovu. Na manifestaciji učestvuje 57 takmičara iz 19 ekipa – 14 iz Crne Gore, tri iz Slovenije i dvije iz Hrvatske.

Poslije pozdravne riječi predsjednika Saveza za sportski ribolov na moru, Mladena Rostovića, takmičenje je otvorio potpredsjednik Opštine Mirko Mustur, koji je kazao da je Herceg-Novi grad vodenih sportova, a jedna od perjanica tih sportova je i sportski ribolov, sport sa velikom tradicijom.

-Prošle godine obilježili smo 50 godina Saveza koji je zajedno sa novskim klubovima organizator takmičenja koje već 24 godine pored sportskih ribara iz Crne Gore okuplja i “majstore udice” na moru iz nama prijateljskih klubova iz Slovenije i Hrvatske. Ponosni smo što smo dio velike turističko – sportske manifestacije u okviru Praznika mimoze. Želim svima mirno more, dobar ulov i još bolji provod u Herceg-Novom i neka pobjede najbolji, kazao je potpredsjednik Mustur na otvaranju.

Na Kupu učestvuju klubovi: Aero (Celje), Gof (Rogotnica), Zenta (Split), Adria (Labin), Ama (Kostanjica), Bojana (Ulcinj), Sipa i Pagar (Tivat), Orada, Gran Pri (Kotor), Pristan (Bar), Anfora (Bijela), Ribar (Baošići), dvije ekipe Bokeška Jedra (Đenovići), Sabljarka (Meljine), Jugole Grakalić HN i Igalo.

Takmičenje će se odvijati u tri discipline, lov tunjom iz barke, lov štapom iz barke i  „ulovi ribu i vrati u more“ – ekološki ribolov. Od gostiju najveće šanse za trijumf poznavaoci sportskog ribolova daju ekipama iz Slovenije čiji su članovi višestruki prvaci svijeta. Od domaćih ekipa najviše se očekuje od dosadašnjih pobjednika Igala, Ribara iz Baošića, Sipe iz Tivta i Ame iz Kostanjice. Timovi su sastavljeni od seniorskih juniorskih reprezentivaca Crne Gore.

Proglašenje rezultata i uručenje nagrada najboljim predviđeno je za sutra veče u 20:00 sati u hotelu Plej.

Na završnoj svečanosti predviđeno je i uručenje priznanja takmičarima i ekipama koje Savez uručuje najboljim za postignute rezultate u prošloj godini. Najbolji senior Zdravko Damjanović (Ribar Baošići), najbolja seniorka Tijana Kekić (Bojana Ulcinj), najbolji junior Slobodan Vučurović (Igalo), najbolji podvodni ribolovac Božidar Radošević (Deep Blue Pogorica), najbolja seniorska ekipa Igalo, najbolja juniorska ekipa Igalo, najbolji klub Klub sportskih ribolovaca Igalo.

Izvor: Radio televizija Herceg-Novi