Nasl25022023U hotelu “Play” danas se održava IX Memorijalni turnir “Đorđe Konjević”, u okviru sportskog programa 54. Praznika mimoze.

Tradicionalnu sportsku manifestaciju zvanično je otvorio predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Ivan Otović, koji je čestitao upravi Šahovskog kluba Herceg Novi 1949, na velikom trudu i doprinosu da novski šahisti budu prepoznati ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu.


Turnir25022023“Zahvaljujući vašem trudu i pregnuću, ovaj šahovski turnir je postao sastavni dio Praznika mimoze i jedan od najznačajnijih sportskih događaja. Vjerujem da ćete u narednim godinama uspjeti da ga podignete na još viši nivo, a Opština će biti tu da podrži vaša nastojanja”, poručio je Otović.
On je ovom prilikom čestitao trojici članova kluba na priznanjima Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju i Sekcije sportskih novinara Herceg Novog, u okviru izbora sportiste opštine za 2022. godinu: Mihailu Pušari (jedan od najperspektivnijih sportista do 18 godina), velemajstoru Dragiši Blagojeviću (za zapažene rezultate u 2022. god) i Mašanu Bubanji (za aktivno igranje šaha-više od 50 godina).

Prema riječima predsjednika kluba, Stevana Lepetića, memorijalni turnir „Đorđe Konjević“ je sa svojih devet izdanja ušao u srž Praznika mimoze i Herceg Novog, a posebnu zahvalnost uputio je predsjedniku Opštine, Stevanu Katiću, predsjedniku lokalnog parlamenta, Ivanu Otoviću, kao i sponzorima - za podršku i nesebičnu dugogodišnju pomoć u radu kluba.
„Ovaj klub je uspio da u prošlogodišnjoj Premijer ligi Crne Gore ostvari veliki rezultat i zauzme 4. mjesto. Ove godine su nam apetiti još veći, tim prije što će se Premijer liga ove godine održati u Herceg Novom. Pokušaćemo da napadnemo titulu, čije bi osvajanje predstavljalo najveći uspjeh u višedecenijskoj istoriji kluba“, najavio je Lepetić i zahvalio Šahovskom savezu Crne Gore na pomoći u organizaciji turnira.
Svečanom otvaranju turnira prisustvovala je Julija Konjević, supruga šahiste čije ime ovaj tradicionalni turnir nosi.