zgradaohn2022aa

Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i investicije Opštine Herceg-Novi poziva lokalna mikro, mala i srednja preduzeća da podnesu prijavu za učešće na Javnom pozivu u postupku dodjele sredstava za Programsku liniju za nabavku opreme velike vrijednosti za turizam.

Ova programska linija Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma je namijenjena za sufinansiranje troškova nabavke nove opreme za primarne ugostiteljske objekte za pružanje usluge smještaja i pripremanja hrane, pića i napitaka, za hotele i slične objekte (turističko naselje, motel, pansion, eco lodge i wild beauty resort), a koji ne posluju po kondo i mješovitom modelu.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma odobrava refundaciju dijela troškova u visini do 40% iznosa opravdanih troškova bez PDV-a, odnosno u iznosu ne manjem od 8.000 eura niti većem od 80.000 eura, a do 50% iznosa opravdanih troškova bez PDV-a, u iznosu od 10.000 do 100.000 eura za privredna društva u čijoj osnivačkoj strukturi u vlasništvu od 100%, učestvuju osobe ženskog pola i/ili osobe koje imaju do 35 godina starosti.

Rok za dostavljanje prijava/zahtjeva je 30. septembar 2023. godine do 15:00 časova, dok je krajnji rok za podnošenje zahtjeva za refundaciju odobrenih aktivnosti 1. novembar 2023. godine do 15:00 časova.

Informacije koje se odnose na Javni poziv korisnici mogu dobiti putem elektronske pošte na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Detaljnije informacije vezano za Javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za Programsku liniju za nabavku opreme velike vrijednosti za turizam, možete naći na linku:

https://www.gov.me/clanak/javni-poziv-za-ucesce-u-postupku-dodjele-sredstava-za-programsku-liniju-za-nabavku-opreme-velike-vrijednosti-za-turizam