maslinjakNSL241023Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i investicije produžio je rok za prijavu na Javni poziv za podršku razvoju poljoprivrede za 2023. godinu, do 20. novembra.

Podsjećamo, na osnovu Odluke o podsticajima i investiranju u razvoj poljoprivrede, a u skladu sa budžetom Opštine Herceg Novi i Planom korišćenja sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede za 2023. godinu, obezbijeđeno je 85 000 eura.
Za podršku organizovanju i razvoju organske poljoprivredne proizvodnje opredijeljeno je 4 000 eura, podršku proizvodnji i razvoju maslinarstva 10 000 eura, razvoju pčelarstva 6 000 eura, razvoju voćnih zasada 30 000 eura, za podršku povrtlarskoj i cvjećarskoj proizvodnji 16 000 eura, zatim stočarskoj proizvodnji 15 000 eura i za podršku podizanju zasada ljekovitog bilja 4 000 eura.
Pravo na podsticaje ostvaruju fizička i pravna lica registrovana za obavljanje poljoprivredne djelatnosti kao i odgovarajuće NVO čiji su ciljevi i djelatnost poljoprivreda i koja imaju prebivalište, odnosno sjedište na području opštine Herceg Novi na čijoj teritoriji i obavljaju djelatnost, osim pčelara koji mogu imati seleće pčelinjake u drugim opštinama.
Uslovi i koja je dokumentacija potrebna, pojašnjeni su u Javnom pozivu, odluci i planu korišćenja sredstava koji su, zajedno sa zahtjevima dostupni OVDJE i na sajtu Opštine Herceg Novi www.hercegnovi.me.
Popunjen zahtjev i potrebnu dokumentaciju treba predati do 20. novembra na Građanski biro opštine Herceg Novi u zatvorenoj koverti ili poštom na adresu: Opština Herceg Novi – Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i investicije, Trg maršala Tita br. 2, 85340 Herceg Novi.
Za dodatne informacije dostupan je e-mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.