NSL280322Klapska pjesma i autentične delicije donijeli su proteklog vikenda ugođaj iz Boke na najveći sajam turizma u regionu, u okviru programa „Gušti Boke“ kojim su se zajedno predstavile turističke organizacije Herceg Novog, Tivta i Kotora.

Tom prilikom, štand Herceg Novog na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu posjetili su predsjednik Opštine, Stevan Katić i sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije, Nenad Vitomirović, kao i predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović.
Katić je istakao da je veoma zadovoljan predstavljanjem Herceg Novog na beogradskom sajmu, kao i prilikom da opštine bokokotorskog zaliva organizuju zajednički promotivni događaj.
„Raduje me kad vidim da je posjećenost na ovoj manifestaciji jako dobra. Ove godine sam imao potrebu da prisustvujem Sajmu i da još jednom, zajednički, svi pozovemo ljude iz regiona, koji su naši tradicionalni gosti, da i ove godine dođu u još većem broju. Herceg Novi je uvijek bio grad koji je širom otvorenih ruku dočekivao turiste iz Srbije i naš grad je uvijek bio destinacija koju su oni koristili za odmor“, kazao je on.
Opšta ocjena je da je ovo bio izuzetno uspješan nastup, da se Herceg Novi kao turistička destinacija sve bolje kotira na turističkom tržištu kako regiona tako i šire, te da sa pravom možemo očekivati da naredna turistička godina bude uspješna, saopštili su iz Turističke organizacije Herceg Novi.
Beograd je jedno od glavnih emitivnih tržišta za Herceg Novi, zbog čega je bilo veoma važno da ponuda grada na ovom Sajmu bude dobro predstavljena, kazao je v.d. direktora Turističke organizacije Herceg Novi, Đorđe Stanojlović. Kako je objasnio, poseban naglasak je bio na autentičnosti, zbog čega je i organizovan događaj „Gušti Boke“.
„Uveliko smo već u pripremama za sezonu, Praznik mimoze je bila najava cijele predstojeće sezone. Pred nama su dva nova muzička festivala, za koja se nadamo da će predstaviti novu vrijednost na turističkom tržištu, te da će biti sjajan reprezent Herceg Novog. Riječ je o festivalima „Hype“ i „Naše more, naše skale“, kazao je Stanojlović.
Štand je posjetila i počasna građanka Herceg Novog, glumica Tanja Bošković. Ona je kazala da u Herceg Novi dolazi već 40 punih godina i da se u njemu osjeća kao kod kuće.
„Ja u Herceg Novom imam lična prijateljstva, poznajem porodice koje su iz Novog, poznajem one koji dolaze i ispraćam sa radošću one koji odlaze. U tom gradu vlada jedna divna atmosfera, ljudska, koja je vrlo posebna, mnogo je radosti i blagorodne klime”, istakla je ona.

Kvalitetno prezentovanje turističke privrede Crne Gore u Beogradu je tradicija, a novitet ove godine je zajedničko predstavljanje tri opštine Boke, rekao je direktor Turističke organizacije Kotor, Jovan Ristić. On je objasnio da je ovo nastavak saradnje lokalnih turističkih organizacija koja već godinu dana traje, kroz zajedničke projekte, nastupe, organizacije dolaska turoperatora i studijskih grupa.
„Ovo tržište nam je izuzetno značajno, tokom protekle godine gosti iz Srbije su bili na prvom mjestu u ukupnom turističkom prometu“, kazala je direktorica Turističke organizacije Tivat, Danica Banjević, ističući zadovoljstvo nastupom na Sajmu.
Brojni posjetioci štanda imali su prilku da uživaju u tradicionalnim poslasticama sa podneblja Boke, dok je prisutne zabavljala klapa “Castel Nuovo”.
Izuzetno zapažen i uspješan nastup Turističke organizacije Herceg Novi na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 24. do 27. marta, obilježili su, pored gastro-muzičkog događaja „Gušti Boke“, koncert Bojana Marovića kao najava festivala “Naše more, naše skale” i predstavljanje kompletne destinacijske ponude sa svim njenim aktuelnim i atraktivnim sadržajima.
Predstavljanje Herceg Novog organizovano je u saradnji sa Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena te predstavnicima turističke privrede grada: Instituta Igalo, hotelske grupe Casa Del Mare, Gradske kafane, Apart hotela Sun Village, agencije Trend Travel, Konobe Vrbanj, Jokine kužine, Vinarije Savina i apartmana Marić, a svoju ponudu je predstavio i hotel Lazure.