naslovna06042022

Prvo izdanje festivala “Biram radost” u Herceg-Novom će biti održano od 10. do 25. aprila, u organizaciji lokalne Turističke organizacije. Programi će tokom dva praznična, vaskršnja vikenda ponuditi zabavu za sve generacije, a poseban poziv da izaberu radost i budu dio ove manifestacije upućen je djeci i mladima.

“Biram radost” je novitet u programskoj politici Turističke organizacije Herceg-Novi, a tendencija je da se u gradu organizuje što veći broj sadržaja koji privlače mlade ljude i turiste, kazao je direktor Turističke organizacije, Đorđe Stanojlović na današnjoj konferenciji za novinare kojom je najavljen festival.

“Ideja je da se od 10. do 25. aprila, ukoliko vremenske prilike dozvole, održi ova manifestacija, kao kombinacija pučkih svečanosti koje su doboko ukorjenjene u našoj tradiciji, a sve će se nadovezati na proslavu Vaskrsa kao najradosnijeg praznika”, rekao je Stanojlović. Kako je objasnio, Herceg Novi je poznat kao multikulturalni grad, a ova manifestacija se “naslanja na tu vrstu datosti”.

Program će biti otvoren u parku „Boka“ oslikavanjem dekorativnih jaja i kićenjem grada, u čemu će učestvovati djeca i umjetnici, najavio je menadžer manifestacija u Turističkoj organizaciji, Milutin Govedarica.

Naredni događaj je 14. aprila na Trgu Nikole Đurkovića, kada će djeca farbati mala 3D jaja, koja će kasnije dekorisati stepeništa na glavnom gradskom Trgu. Udruženje žena kuvaće i dekorisati jaja i praviti delicije, a sve će biti propraćeno bazarom koji će trajati tri dana.  Takmičenje u ukrašavanju medenjaka i „face paiting“ biće organizovani 17. aprila. Slični sadržaji su na programu i 24. aprila, kada je planiran bogat završni program na Škveru.

Nezobilazan faktor u organizaciji ove manifestacije je novska NVO „Maškare“.

“Sa našim volonterima i aktivistima daćemo pun doprinos ovoj manifestaciji jer Herceg-Novi zaslužuje da bude prepoznat po ovakvoj svetkovini i da se čuje da smo uradili još jedan dobar projekat”, poručio je Peulić.