nas13062022

Predstavljanjem nove kampanje pod sloganom „Herceg Novi, feel it!“ proteklog vikenda je označen zvaničan početak ljetnje turističke sezone u Herceg Novom i najavljena brojna dešavanja koja će uslijediti tokom naredna tri mjeseca.

Svečanosti koju je Turistička organizacija Herceg Novi upriličila u „Holiday lounge baru“ prisustvovali su brojni turistički poslenici, predstavnici lokalne uprave, prijateljskih gradova, poslovnih partnera i medija.

„Ovo veče predstavlja nastavak intenzivne kampanje koja traje od početka ove godine, a za cilj ima da pokaže izuzetno bogatstvo i raznolikost Herceg Novog kao turističke destinacije. Sudeći prema predsezoni, ovo će biti prva godina nakon pandemije u kojoj ćemo imati ostvarenje sezone u punom kapacitetu. Neke procjene kažu da možemo očekivati i obaranje rekorda postavljenih u sezoni 2019. godine, a podaci iz protekla dva mjeseca za sada odgovaraju takvim predviđanjima“, istakao je u pozdravnom obraćanju predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Kako je naveo, statistika pokazuje uvećanje posjete tokom uskršnjih praznika u odnosu na isti period 2019. godine, a prvog junskog vikenda nastavlja se pozitivan trend sa ostvarenih 170% prometa u odnosu na isti period prošle godine.

„Raduje me činjenica da su novski hotelijeri zadovoljni predsezonom, jer su predstavnici turističke privrede naši važni partneri na putu turističkog razvoja grada. Da Herceg Novi predstavlja povoljno okruženje za ulaganje u najvažniju crnogorsku privrednu granu pokazuje interesovanje investitora iz cijelog svijeta, kao i izgradnja novih kapaciteta koji podižu kvalitet ponude i pozicioniraju naš grad visoko na listi poželjnih turističkih destinacija“, kazao je Katić.

Ističući značaj stvaranja povoljnog poslovnog okruženja i unaprijeđenja gradske infrastrukture za razvoj turizma, predsjednik Opštine Herceg Novi je poručio da su izgradnja putne i vodovodne mreže na Luštici, uređenje puta prema Vrbanju, izgradnja nove autobuske stanice i panoramske gondole do Žvinja samo neki u nizu projekata čija realizacija će direktno uticati, kako na kvalitet života građana, tako i na nivo usluge koju nudimo brojnim turistima koji biraju naš grad.

„Herceg Novi Feel It“ predstavlja osvježenje, koje je bilo potrebno Turističkoj organizaciji nakon što je dugi niz godina u kampanjama korišćen stari slogan. U srži kampanje koja će obilježiti ovu sezonu nalazi se isticanje komparativnih prednosti i kvaliteta našeg grada u odnosu na druge destinacije“, ocijenio je Katić osvrćući se na novu kampanju.

Podsjetio je da je ponuda Herceg Novog u proteklom periodu ponuda predstavljena u brojnim gradovima regiona koji predstavljaju centre najjačih emitivnih tržišta, a gdje je iskazano izuzetno interesovanje od strane predstavnika turističke privrede i individualnih gostiju. Takođe, intenzivna marketinška kampanja usmjerena je i prema državama Zapadne Evrope, jer se nakon panedmije ta tržišta ponovo otvaraju.

„Ponuda Herceg Novog nisu samo more, sunce i plaže. Oni jesu naše bogatstvo i ljepota, ali ovo je grad prepoznat kao istorijska, kulturna, festivalska, zdravstvena, sportska i destinacija za aktivni i porodični odmor. Sve to predstavlja osnovu na kojoj je zasnovan naš rad da unaprijedimo uslove za bavljenje turizmom, proširimo ponudu i umanjimo sezonalnost“, kazao je Katić i izrazio uvjerenje da će nova kampanja biti uspješna u namjeri da pokaže ono što zaista nudi posjeta Herceg Novom, osjećaje i uspomene kao najsnažnije i najvrijednije što sa putovanja možete donijeti.

Kroz dopunjeni slogan „Herceg Novi, feel the culture!“ obuhvaćena je i kulturna ponuda grada koje je u svijetu prepoznata kao vid aktivnog turizma i kao takva je trend u turističkim centrima, kazala je direktorica Javne ustanove kulture „Herceg Fest“, Gordana Porobić Krcunović.

„Herceg Novi koji slovi kao grad kulture, tokom cijele godine ima bogat kulturni život. Očekujemo da kroz ovu kampanju naša kulturna ponuda bude prepoznatljiva i vidljivija na globalnom tržištu“, kazala je Porobić Krcunović.

Ona je istakla da će početak bogatog kulturnog ljeta označiti manifestacija Buđenje ljeta, a programi će se tokom narednih mjeseci odvijati na brojnim otvorenim scenama u gradu.

„Očekuje nas veliki broj festivala kao što su Dani muzike, Guitar art summer fest, Operosa, kao i Filmski festival u okviru kojeg obilježavamo dva jubileja – 35 godina festivala i 100 godina biskopske kulture u Herceg Novom. Nastojaćemo da na visokom nivou obilježimo ove vrlo značajne jubileje. Ove godine obilježavamo još jedan važan jubilej, 130 godina od rođenja Iva Andrića u restauriranoj i prelijepoj kući Nobelovca“, najavila je Porobić Krcunović.

Kampanja za ovu sezonu osmišljena je kako bi objedinila i predstavila kompletnu ponudu grada, svih kapaciteta i resursa na čijem unaprijeđivanju se stalno radi, kazao je direktor Turističke organizacije Herceg Novi, Đorđe Stanojlović.

„Herceg Novi, feel it!“ glavni je slogan ove kampanje i odnosi se na osjećaj koji svaki gost nosi kada odlazi iz našeg grada. Međutim, on ima i svoje nastavke, koji uključuju sve one sadržaje koje Herceg Novi nudi u svojoj bogatoj kulturnoj i turističkoj ponudi. Turistička organizacija je krenula i u ovu sezonu, a sa ponosom ističemo kako bilježimo određene rekordne brojke, naša emitivna tržišta su u ekspanziji, a sa Nacionalnom turističkom organizacijom i novim avio linijama otvaramo nova tržišta. Brinemo o svom zaleđu u stalnoj saradnji sa Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena, i sve je više sadražaja koji će poboljšati ponudu u našem gradu“, kazao je Stanojlović, a potom dodijelio zahvalnice hotelijerima koji su Turističkoj stalna podrška u realizaciji brojnih aktivnosti.

Uz poruku „Osjetite Herceg Novi! Herceg Novi – Feel It!“ zaliv je osvijetlio vatromet, a potom je održan koncert Željka Vasića.