OHNzgrada2022Info-sesija o pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru grant šeme „Podrška zapošljavanju, socijalnoj inkluziji i socijalnom preduzetništvu“, koji je objavilo Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa Ministarstvom finansija, a uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, biće organizovana u Herceg Novom 15. novembra 2022. godine.

Info-dan će biti održan u zgradi Opštine sa početkom u 10.30 časova, a iz Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i investicije pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju i informišu se o načinu apliciranja i ostalim kriterijumima poziva.
Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru grant šeme „Podrška zapošljavanju, socijalnoj inkluziji I socijalnom preduzetništvu“ (referentni broj EuropeAid/175333/ID/ACT/ME) objavljen je 21. oktobara 2022. godine, a biće finansiran iz IPA II – Godišnjeg akcionog programa za Crnu Goru za 2020. godinu – Podrška pametnom i inkluzivnom rastu – zapošljavanje i socijalna inkluzija. Ukupna vrijednost ove grant šeme iznosi 2.705.882,35 EUR. Rok za dostavljanje projektnih predloga je 05. decembar 2022. godine.
Dodjelom i sprovođenjem ove grant šeme planira se davanje podrške projektima koji će unaprijediti pružanje socijalnih usluga u zajednici, uključujući i podršku inovativnim socijalnim uslugama, sa posebnim fokusom na deinstitucionalizaciju. Dalje, kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje planira se promocija zapošljavanja, sa posebnim fokusom na „teže zapošljive“ kategorije u društvu, kao što su korisnici socijalnih davanja, žene, niskokvalifikovani nezaposleni, osobe sa invaliditetom i mladi, kao i podržavanje koncepta socijalnog preduzetništva u Crnoj Gori.
Detaljnije na: https://www.gov.me/clanak/informativni-dani-povodom-objave-poziva-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-grant-seme