NAs03072023aaaaa

Predstavnici češke kompanije „DATmoLUX“ prezentovali su čelnicima Opštine Herceg-Novi sistem javne rasvjete koji bi, prema njihovim podacima, bio jedno od povoljnijih rješenja za Herceg-Novi. Cilj je bio sagledati i biti u toku sa novim trendovima na tržištu kada je riječ o javnoj rasvjeti.

Kompanija „DATmoLUX“ već 25 godina posluje u državama regiona i Evropske unije, a smatraju da bi, ukoliko se naša opština odluči za kupovinu njihovog sistema, to omogućilo značajne uštede u potrošnji električne energije,  poboljšalo sistem javne rasvjete, a pošto je objedinjen hardver i softer, bili bi izbjegnuti troškovi za prenos podataka, kazao je direktor prodaje kompanije  Zbinek Doležal.

„Veoma smo posvećeni javnoj rasvjeti i kreiranju softverskih rješenja za javnu rasvjetu, kao i kontrolnim sistemima i hardveru. Imamo preko 120 uspješnih instalacija u Češkoj republici, ali i okolnim zemljama, kao što su Poljska, Mađarska, Moldavija, a odnedavno i na Balkanu, u Bugarskoj, Rumuniji ... Željeli bi da i ovdje ponudimo naše usluge i prozvode koji su povezani sa mrežom javne rasvjete. Vjerujemo da imamo idealnu situaciju u vašem gradu, a možda i u ostalim mjestima u Crnoj Gori. Naše usluge su izuzetno pogodne za Crnu Goru zbog njenog položaja i naše filozofije poslovanja, koja podrazumjeva otvoreni oblik kontrole, jer naša kompanija, prije svega, nije orjentisana na jedno rješenje, poručio je Doležal.

Prezentaciji su prisustvovali predsjednik Opštine Herceg-Novi Stevan Katić, sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti Vasilije Seferović i sekretar Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i investicije Nenad Vitomirović sa saradnicima.

Kompanija „DATmoLUX“ specijalizovana je za oblast osvjetljenja i inteligentnog upravljanja njime, ima sertifikovane proizvode za bežičnu kontrolu osvjetljenja, kao i sopstveno razvojno odjeljenje za hardver i softver. Svi proizvodi kompanije su razvijeni i implementirani sa ciljem buduće integracije u „Smart City“ sisteme.