Građani Herceg-Novi od danas mogu prijaviti sve nepravilnosti na terenu po pitanju čistoće grada i djelatnosti iz nadležnosti preduzeća „Čistoća“, besplatnim pozivom na broj 19955. Call centar ovog preduzeća će raditi u dvije smjene, od 8 do 14 časova i od 14 do 20 časova svakim radnim danom i subotom.

„Na ovaj način građani mogu da prijave nepravilno odložen otpad, neočišćene ulice, stepeništa, parkove, nezakupljene plaže, nelegalne deponije, kao i da se raspitaju za odlaganje iskorištenog jestivog ulja i odvoz kabastog otpada. Osim nepravilnosti na terenu, mogu prijaviti nepravilnosti i nejasnoće na računima za odvoz komunalnog otpada, pse lutalice, ali i izraziti primjedbe odnosno pohvale za rad zaposlenih kako na terenu tako i u direkciji firme“, navode iz preduzeća „Čistoća“.

Takođe, u narednom periodu biće omogućen prijem fotografija putem vibera koje će poslužiti kao dokaz o tome gdje se tačno određeni problem nalazi kako bi što prije bio uklonjen.

Iz ovog preduzeća se nadaju da će uvođenjem call centra postići intenzivniju saradnju sa građanima što bi trebalo rezultirati većim stepenom čistoće, kao i rješavanja drugih problema na terenu koji se direktno tiču njihove djelatnosti, pa ih stoga mole da za prijave koriste isključivo ovaj broj.