artlink.rsRegionalni kamerni orkestar ArtLink Kamerata Balkanika nastupiće sjutra, 24. septembra u Kući nobelovca Iva Andrića u Herceg Novom, a početak koncerta zakazan je za 19 časova.

Kamerata Balkanika je regionalni umetnički projekat – orkestar sastavljen od talentovanih mladih muzičara koji predstavljaju Balkan u svom najboljem kreativnom kapacitetu.

Misija ovog kamernog ansambla, koji je dio udruženja umjetnika ArtLink, je da na novi način predstavi najbolje mlade umjetnike iz regiona, kao i sam region zapadnog Balkana, kroz prizmu uspješnih mladih ljudi koji svojim primjerom i posvećenošću pokazuju dobre rezultate zajedničke saradnje i kreativnosti.

Koncert u Herceg Novom dio je trodnevne turneje ovog kamernog ansambla koji će večeras nastupiti u Tirani, a već u subotu u Beogradu.

Kamerata Balkanika je dobila podršku od Fonda za Zapadni Balkan i planira svoje aktivnosti i u saradnji sa nekoliko festivala u regionu i Evropi.

Sponzor koncerta u Kući nobelovca Iva Andrića je Opština Herceg Novi, koja pretenduje da postane dio evropske inicijative Gradovi festivali i prepoznaje značaj podrške projektu saradnje mladih umjetnika u regionu. Sponzori su i Fond za zapadni Balkan i Savjet za regionalnu saradnju.