Iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi pozivaju mlade Novljane i Novljanke, buduće studente postdiplomskih programa, da se prijave za Čivning (Chevening) stipendiju britanske Vlade, koja omogućava pohađanje magistarskih studija u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Čivning je međunarodni program stipdeniranja britanske Vlade koji ima za cilj da kroz ovakvo akademsko iskustvo stvori svjetske donosioce odluka, još od 1983. godine. Ove stipendije nude budućim liderima, uticajnim pojedincima i donosiocima odluka iz cijelog svijeta jedinstvenu priliku da se profesionalno i akademski razviju, značajno prošire svoje kontakte, iskuse britansku kulturu, te da izgrade trajne pozivine odnose sa Ujedinjem Kraljevstvom i ostalim stipendistima ovog programa. Prethodni Čivning stipendisti su pružili značajan doprinos nakon povratka u svoje zemlje, uspjeli u odabranim poljima i postali lideri organizacija, biznisa, pa čak i svojih država.

Rok za ovogodišnje aplikacije je 2. novembar 2021. godine.

Dodatne informacije se mogu pronaći na Čivning internet stranici (www.chavening.org) i na Facebook stranici Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva (www.facebook.com/UKinMontenegro) . Mnogi Čivning stipendisti iz Crne Gore su i aktivni članovi NVO MAUK (Mreža alumnista iz Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori) i mogu podijeliti informacije o svom iskustvu sa Čivning stipendijama (www.facebook.com/MAUK.ME) .