ON TIME visualPromotivno-edukativna radionica “Prevencijom i ranim otkrivanjem do efikasnijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke” koju organizuje Institut za javno zdravlje Crne Gore biće održana u Herceg Novom u ponedjeljak, 11. aprila od 12 časova, u velikoj sali Skupštine opštine.

Radionica je namijenjena građanima, predstavnicima lokalne vlasti, zdravstvenim ustanovama, nevladinom sektoru, koji su pozvani da je isprate. Mobilni tim Instituta za javno zdravlje će održati predavanja, dati savjete i odgovarati na pitanja prisutnih o prevenciji i značaju ranog otkrivanja raka debelog crijeva i raka dojke.
Takođe, obezbijeđen je Zoom link putem kojeg će zainteresovani moći da prate predavanja: https://us06web.zoom.us/j/82080595661?pwd=b05FaUI3UlhDUXVTNGY1bHdhYnArQT09 (Meeting ID: 820 8059 5661, Passcode: 546201).
Radionicu realizuje tim Instituta za javno zdravlje Crne Gore, u okviru sprovođenja projekta “ON TIME” - Prevencijom i ranim otkrivanjem do efikasnijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke", u okviru Interreg CBC HR-BA-ME 2014-2020 Programa.
Ciljevi projekta “ON TIME” su povećanje prevencije, rane dijagnoze i poboljšanje liječenja raka debelog crijeva i dojke, podizanje kvaliteta usluga u javnom zdravstvenom sektoru u pograničnom području, kao i jačanje svijesti ciljnih grupa o važnosti prevencije i ranog otkrivanja ovih oboljenja. Nosilac projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar (Hrvatska) sa partnerima Opća bolnica Zadar (Hrvatska), Institut za javno zdravlje Crne Gore, JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar (Crna Gora) i Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadno – hercegovačke (Bosna i Hercegovina).