Radionica Nenad Gugl„Zašto i kako čitati“ naziv je tematske radionice koju će voditi pisac Nenad Gugl, a biće organizovana sjutra, 22. septembra u velikoj sali Opštine Herceg Novi, sa početkom u 18 časova.

Radionica će podrazumijevati i razgovor sa piscem na datu temu, a učešće je besplatno. Namijenjena je u prvom redu mladim ljudima, ali i svim ostalim zainteresovanim građanima, najavljuju iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, koji je organizator programa.
Nenad Gugl je profesor i pisac. Poznat je kao motivacioni govornik i pedagog koji nastoji da probudi interesovanje mladih za knjigu i čitanje. Pobornik je modernih tehnologija u učionicama i jedan od pokretača portala na kom profesori drže video-predavanja i lekcije iz školskog gradiva.
U okviru posjete Nenada Gugla Herceg Novom zakazano je i „Veče sa Guglom“, u organizaciji Javne ustanove kulture „Herceg-Fest“. U petak 23. septembra u 20 časova u Kući nobelovca Iva Andrića biće predstavljeni njegovi romani „Velelepota sekunde“ i „Umro sam u petak“, o kojima će govoriti autor i Hadži Dušan Milošević, urednik „Bit izdavaštva“.