AktSecer11112022

Povodom obilježavanja 14. novembra, Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa Sekretarijat za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Opštine Herceg-Novi u saradnji sa JZU Dom zdravlja Herceg-Novi organizovaće akciju besplatne kontrole šećera u krvi i edukativno predavanje.

Besplatna kontrola šećera u krvi i mjerenje krvnog pritiska biće organizovani u subotu, 12. novembra, u terminu od 09 do 11 časova na terasi Gradske kafane.

Edukativno predavanje o dijabetesu održaće dr Nataša Radović, internistkinja endokrinologije, a zakazano je za ponedjeljak, 14. novembar u velikoj sali Opštine, sa početkom u 12 časova.

„Pozivamo građane da urade korisnu stvar za sebe i pridruže se akciji u cilju prevencije dijabetesa, bolesti koja sve više uzima maha i ima teške posljedice ako se ne kontroliše i liječi“, poručuju iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju.

Ovoj akciji odazvala se i kompanija „Mercator – CG“, pa će u ponedjeljak, 14. novembra ponuda dijetetskih proizvoda biti snižena za 20% u njihovim maloprodajnim objektima: IDEA Meljine – Braće Pedišića bb, IDEA Igalo – Sava Ilića br.4, IDEA Super Zelenika – Zelenika bb, IDEA Centar Herceg-Novi- Njegoševa 23 i IDEA Zelenika- Zelenika bb.  

Foto: Kampanja Saveza dijabetičkih društava i udruženja Crne Gore