00Projekti na ToplojNa Toploj će u narednom periodu početi realizacija više projekata, od postavljanja novih stubova javne rasvjete i infrastrukturnih intervencija, do rekonstrukcije trotoara i regulacije saobraćaja u neposrednoj blizini OŠ “Dašo Pavičić”. U planu lokalne samouprave je i izgradnja montažne garaže na tri nivoa na Toploj II, kako bi problem sa nedostatkom parking mjesta bio riješen sa 150 novih, poručio je nakon današnjeg obilaska terena potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević.

Sa potpredsjednikom sa bili i sekretar za komunalne djelatnosti Vasilije Seferović, sekretar za prostorno planiranje i izgradnju Vladislav Velaš i predsjednica MZ Topla, Nada Bukilica.
Stepenište od Muzeja Mirko Komnenović do šetališta će biti rekonstruisano i uređeno, a od muzeja do Njegoševe ulice će biti postavljeno i nekoliko stubova javne rasvjete.
“Obišli smo igralište iznad Kuće nobelovca Iva Andrića i planiramo da ga naredne godine rekonstruišemo. Igralište postoji već 30-40 godina, u katastrofalnom je stanju i obezbijedićemo sredstva kroz kapitalni budžet za narednu godinu da se igralište sanira“, kazao je Konjević i dodao da je jedna od lokacija koju su obišli i OŠ „Dašo Pavičić“, gdje je evidentan saobraćajni problem.
„Planiramo da uradimo vertikalno stepenište pored boćarskog terena kako djeca ne bi išla glavnom ulicom. Takođe, proširićemo dio gdje se skreće sa magistrale između Centra bezbjednosti i nadvožnjaka, jer je to mjesto gdje najčešće dolazi do većeg zastoja kada govorimo o saobraćaju oko škole. Takođe, radiće se trotoar od Doma zdravlja do marketa Idea, a imamo u planu i da radimo montažnu garažu na tri nivoa. Vlasnik zemljišta je Prvoborac i u narednom periodu nas očekuju pregovori. Ovim projektom bismo riješili problem parking prostora na Toploj II i obezbijedili oko 150 mjesta“, istakao je Konjević i podsjetio da je put od marketa Voli do Ramarexa već godinama u planu, te naglasio da će u narednom periodu početi radovi i na toj lokaciji. Na taj način bi saobraćaj bio dodatno rasterećen jer će biti spojena postojeća sa ulicom koja vodi ka Toploj III.
U planu za asfaltiranje je i ulica Braće Grbića, a naredne godine će se raditi i rekonstrukcija trotoara od semafora do hotela „Krušo“ i tom prilikom će biti izvedeni radovi na poboljšanju atmosferke mreže.

Potpredsjednik Konjević je naglasio da je u planu lokalne samouprave rješenje saobraćajnih gužvi kod Novljanke i knjižare „Dambo“.
“Tu bismo postavili stubiće i cijelu ulicu od semafora do Novljanke asfaltirali. Za sanaciju trotoara od prodavnice Martinović do bivšeg Neckoma, u ovoj ulici, je urađen tender i izabran izvođač radova“, kazao je Konjević.
Obilazak terena je bio prilika i za razgovor sa građanima, od kojih su neki ukazali na konkretne probleme poput nedovoljnog dobrog odvoda atmosferskih voda u blizini trafostanice na Toploj, nedostatka potpornih zidova kako bi se spriječilo obrušavanje terena, slabog funkcionisanja skupština stanara i potrebnog uređenja zelenila na nekoliko lokacija.
„Građani su uvijek na prvom mjestu i saradnju sa lokalnom samoupravom ćemo podići na još viši nivo. Mislim da je saradnja u moje lično ime na zavidnom nivou, uvijek pomognemo koliko je moguće i izađemo u susret“, zaključio je potpredsjednik Konjević.