Sajam NSL 01122023Fantastičan trodnevni program dočeka Nove godine u Herceg Novom, ali i ukupna ponuda grada predstavljeni su na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Boka Kotorska je prvi put bila regija-partner novosadskog sajma pa su Turističke organizacije Herceg Novog, Kotora, Tivta i Budve imale priliku da zajednički promovišu bogatu zimsku ponudu i novogodišnji program. 
Predsjednik Opštine i Skupštine opštine Herceg Novi, Stevan Katić i Ivan Otović, kao i čelnici ostalih bokeljskih opština, imali su radne sastanke sa pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam Vojvodine, Nenadom Ivaniševićem, potom i sa gradonačelnikom Novog Sada, Milanom Đurićem. Svi zajedno, u pratnji predsjednice Skupštine Novog Sada Jelene Marinković Radomirović i direktora Sajma Nikole Lovrića, obišli su štand Boke Kotorske i ocijenili da je promocija Crne Gore dominantna na Sajmu.
Zašto je Herceg Novi odlična destinacija i tokom zime, pojasnila je predstavnica novske Turističke organizacije, Natalija Terzić.
„Herceg Novi sprema bogat program tokom cijele zimske sezone jer nakon novogodišnjih počinje i Praznik mimoze. Novogodišnji program počinje 30. decembra, kada je na repertoaru proslava dječje Nove godine, uz bogat i interesantan program za najmlađe. Uveče, 31. decembra na platou ispred hotela Igalo, kao predgrupa Bijelom dugmetu nastupa pop-rok sastav Ničim izazvan, a nakon toga Goran Bregović, Alena i Tifa, i Orkestar za svadbe i sahrane. Već 1. januara očekuju nas prvo najveći hitovi Novih fosila i veliki koncert Miroslava Ilića. Ovo je kompletan spektakl koji će sigurno ostaviti odličan utisak na sve goste i Novljane koji budu u našem gradu. I zimski program odmah nastavljamo uz Praznik mimoze od 15. februara do 3. marta. Na otvaranju je planiran koncert Halida Bešlića, na zatvaranju Prljavog kazališta. Tu su i brojna sportska, kulturna, zabavna dešavanja, dječiji programi po kojima je Herceg Novi prepoznat poput maskenbala, karnevala, programa za djecu, ledenog tobogana i slično“, najavila je Terzić.

Brojni posjetioci crnogorskog štanda iskazali su oduševljenje raznolikom ponudom, degustirali lokalne domaće proizvode i imali priliku da se upoznaju sa atraktivnim aranžmanima, ali i uživaju u mediteranskoj muzici klape Castel Nuovo.
Pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Herceg Novi, a uz podršku Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i lokalnih turističkih organizacija iz Kotora, Tivta Budve i Bara, prethodno je u Beogradu za zvanice iz javnog života Srbije i regionalne medije održana promocija novogodišnjih dočeka i zimske sezone 2023/24.