BazenNSL05122023Herceg Novi će u narednom periodu, pored nove autobuske stanice, dobiti i olimpijski bazen sa gledalištem kapaciteta više od 1000 mjesta, a u okviru tog kompleksa će biti izgrađen prostor za poslovni centar kao i podzemna garaža na dvije etaže koja će imati oko 300 parking mjesta.

Prema riječima predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića, u prethodnom periodu sagledan je prostor i urađena izmjena na osnovu Odluke o utvrđivanju lokacije za postavljanje odnosno građenje lokalnog objekta od opšteg interesa-Sportskog objekta i objekta privrednog razvoja sa pristupnom saobraćajnicom, koju je usvojila Skupština opštine Herceg Novi, a prije nekoliko dana je završeno idejno rješenje budućeg bazena.

“Olimpijski bazen će sigurno biti jedan od najboljih i najljepših u ovom dijelu regiona. Tokom 2024. godine ćemo dodatno razraditi taj projekat i kandidovati ga za kapitalni budžet države. Vjerujem da će taj prostor biti na ponos Herceg Novog i PVK Jadran, jer će u okviru tog kompleksa biti i dvije podzemne etaže (parking garaže) sa oko 300 parking mjesta, na jednom nivou će biti poslovni sadržaji, a olimpijski bazen će imati gledalište kapaciteta više od 1000 mjesta. Moći ćemo da konkurišemo i organizujemo velika takmičenja i evropska prvenstva u vaterpolu ili plivanju, što će Herceg Novi staviti na mapu takmičenja plivačkih sportova, zbog tradicije i svega onog što je naš grad dao vaterpolu”, istakao je Katić.