Idejno MZ SutorinaPotpuna rekonstrukcija krova škole, dogradnja Dnevnog centra i izgradnja zgrade za Omladinski centar – projekti su koji očekuju MZ Sutorina, a za koje će biti izdvojeno preko 1,3 miliona eura iz kapitalnog budžeta države.

Uprava za kapitalne projekte završila je tender za potpunu rekonstrukciju krova OŠ „Mirko Lučić“ u Sutorini, područnog odjeljenja OŠ „Dašo Pavičić”, čime će ova vaspitno-obrazovna ustanova biti u potpunosti rekonstruisana, kazao je predsjednik MZ Sutorina Boro Lučić.
„Uskoro će biti potpisan ugovor sa izvođačem vrijednosti oko 50 000 eura, čime će u školu biti ukupno uloženo skoro 300 000 eura”, ističe Lučić.
Vijest koja se već duže vrijeme očekivala je da je raspisan i tender za dogradnju Dnevnog centra u Sutorini i izgradnju zgrade gdje je nekad bila stara škola.
„Ta zgrada će biti na istom mjestu i identičnog izgleda kao nekadašnja stara škola u Sutorini, koja će dobiti ulogu domaćina za prostorije MZ Sutorina i Omladinski centar. Vrijednost projekta je oko 1 300 000 eura. Završavamo i uređujemo dio po dio pa nećemo preskočiti ni da vratimo u funkciju česmu staru 100 godina koja će biti u potpunosti obnovljena. Ovo su zaista lijepe vijesti za kraj godine za MZ Sutorina i mislim da je vrijedno pomena da još mnogo toga možemo valorizovati u ovom mjestu, učiniti ga boljim za život mještana i raditi na njegovoj turističkoj atraktivnosti ”, kazao je Lučić.
Dogradnja Dnevnog centra i izgradanja zgrade gdje je nekada bila škola, jedan je od projekata koje je Opština Herceg Novi kandidovala za kapitalni budžet države za 2022. i 2023. godinu, a realizacija počinje nakon izbora izvođača radova po ovom tenderu.