PostaNSL18042024Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić sa saradnicima, danas je održao radni sastanak sa izvršnim direktorom Pošte Crne Gore, Josipom Đuraškovićem i rukovodiocem regionalnog centra Pošta Herceg Novi, Ljubomirom Odalovićem na kojem je razgovarano o sanaciji platoa i fasade objekta u Igalu, kao i mogućnosti povećanja broja poslovnica u Herceg Novom.

Opština Herceg Novi ima dobru i kvalitetnu saradnju sa upravom Pošte Crne Gore, kako na državnom tako i na lokalnom nivou, istakao je predsjednik Katić.
„Jedan od zaključaka sastanka je da se sagleda mogućnost uređenja objekta i platoa ispred poslovnice u Igalu. Plato će biti saniran i popločan kroz projekat rekonstrukcije šetališta Obale Nikole Kovačevića, na šta smo čekali godinama. Takođe, dogovoreno je da se preko naše Agencije za izgradnju i razvoj grada zajednički uredi fasada objekta koja je dugi niz godina predstavljala problem za bezbjednost pješaka i objekta. Posao bi trebao biti završen u toku ove godine, a izgled objekta uklopljen u lijep, novi ambijent koje će Igalo imati“, istakao je predsjednik Katić.
Dodao je da je veoma zahvalan zbog otvaranja poštanske poslovnice na Podima, čime je olakšano funkcionisanje mještana tog dijela grada i istakao da se nada da će slično uraditi u još nekim hercegnovskim mjesnim zajednicama.
Izvršni direktor Pošte CG, Josip Đurašković istakao je da su u okviru Regionalnog centra Herceg Novi izdvojili određena sredstva kako bi napokon počelo uređenje poslovnica u koje se nije ulagalo godinama, možda i decenijama.
„Krenuli smo ozbiljno, imali veoma konstruktivan sastanak sa čelnicima Opštine bez koje ne možemo jer administracija uglavnom predstavlja problem i prepliću se nadležnosti. Fasada Pošte u Igalu je u veoma lošem stanju, a za njenu sanaciju potrebna je i saglasnost stanara i Pošte, ali se nadam da to neće biti prepreka. Raspoloženi smo da učestvujemo u sanaciji i kada se završi rekonstrukcija šetališta i uređenje platoa, da sve bude sređeno i u mediteranskom duhu. Na sastanku smo dogovorili da se nađe i rješenje parking prostora za Regionalni centar gdje imamo veliki problem, naročito tokom ljeta, kada zbog drugih vozila, dostavna poštanska ne mogu prići“, kazao je Đurašković.

Nakon sastanka, obišli su poslovnicu i radove na platou u Igalu, a u delegaciji su bili i potpredsjednici Opštine, Mirko Mustur i Miloš Konjević, direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Aleksandar Kovačević sa saradnicima i predsjednik MZ Igalo Zoran Savković.