Nas18042024aa

U organizaciji JU Dnevni centar Herceg-Novi, danas su u Sportskom centru u Igalu počele Druge regionalne sportske igre za djecu, omladinu i starije osobe sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Danas i sutra u atletskim disciplinama i stonom tenisu takmičiće se preko 150 učesnika iz 24 ekipe Crne Gore i regiona.

Takmičare iz Novog Sada, Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Dubrovnika i gradova Crne Gore, pozdravio je potpredsjednik Opštine Herceg-Novi, Miloš Konjević koji je otvarajući Igre istakao da je ponosan na sve učesnike i organizatore.

„Pred vama su dva dana takmičenja ali prije svega druženja i sklapanja novih prijateljstava. Nadam se da ćete imati priliku da vidite makar dio našeg lijepog Herceg-Novog koji je ove godine nosilac značajnog priznanja – Evropski grad sporta. Tom priznanju doprinosite i vi učešćem u ovim igrama i dolaskom u Herceg-Novi. Ponosni smo na preko 150 učesnika i veoma zahvalni domaćinima što su organizovali ovakvu sportsku manifestaciju. Znamo da ste uložili dosta truda, entuzijazma i ljubavi prema djeci i svom zanimanju. Pogledajte vaš uspjeh, ujedinili ste region u Herceg-Novom! Zato je Opština Herceg-Novi, kao i do sada, spremna da bude vaša podrška i oslonac za ovakve i slične projekte, ali ne zaboravljamo da budemo uz vas i za svakodnevne aktivnosti“, istakao je potpredsjednik Konjević i učesnicima zahvalio što ljude uče  plemenitosti i dobroti.

Takmičare je pozdravio proslavljeni paraolimpijac Crne Gore, Novljanin Miloš Spaić.

„Ovo je pokazatelj da su osobe sa invaliditetom ravnopravni članovi društva, što je naša misija generalno i na sportskom, političkom i društvenom nivou. Ovo je pokazatelj i  da su osobe sa invaliditetom vrijedni kao i svi drugi i drago mi je da je ovoliki broj ekipa stigao u Herceg-Novi”, kazao je Spaić.

Direktorica Dnevnog centra HN, Dragica Kosić poželjela je učesnicima ugodan boravak u Herceg-Novom i uspješno takmičenje, a Opštini Herceg-Novi i svim sponzorima zahvalila na podršci.

U umjetničkom programu nastupili su članovi KSC DiANo, Mažoret klub Lili, Muzičke škole Herceg-Novi i KUD Ilija Kišić.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i predsjednik Skupštine opštine HN Ivan Otović, potpredsjednica SOHN Dragana Stanišić, sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić sa saradnicima, direktori dnevnih centara i škola, asistenti i roditelji.

Dvodnevno takmičenje u četiri atletske discipline i stonom tenisu organizovano je u SC Igalo, na terenu FK Igalo i u Polino areni u Sutorini.