Nas07052024

Direktorica Uprave za inspekcijske poslove, Ana Vujošević i predsjednik Opštine Herceg-Novi, Stevan Katić održali su danas sastanak na kojem su razgovarali o planu rada turističkih inspektora u susret ljetnjoj sezoni, kao i o saradnji Uprave i opštinskih službi  u predstojećem periodu.

Kako je istakla Vujošević, saradnja Uprave i hercegnovske lokalne samouprave je već godinama na zavidnom nivou, a sa predstavnicima grada danas su razgovarali na teme predsezonskih i sezonskih aktivnosti.

„Uprava za inspekcijske poslove će boraviti u šest primorskih opština 60 dana, od 1. jula do 29. avgusta. Što se tiče Herceg-Novog, planirano je da bude oko 13 inspektora, ali se taj broj može mijenjati u odnosu na potrebe. Danas smo razmatrali i koje su to ključne tačke i prioritetne stvari na koje će Uprava za inspekcijske poslove posebno obratiti pažnju, vodeći se principima koji su neophodni za nesmetano funkcionisanje turističkog prozivoda i za najbolju uslugu prema građanima i turistima“, kazala je Vujošević nakon sastanka u Kabinetu predsjednika Opštine.

Prema riječima predsjednika Katića, Opština i Uprava za inspekcijske poslove su i do sada imali dobru saradnju, a ona će se nastaviti i u toku predstojeće ljetnje sezone u vidu zajedničkih akcija Uprave i opštinskih službi.

„Na početku će se djelovati preventivno, neće se odmah kažnjavati privredni subjekti. Prvo će to biti upozorenja, a kasnije ako ne budu poštovali sve što zakon predviđa, kada je u pitanju njihovo poslovanje, onda će se ići i sa novčanim kaznama. Pozivam sve privrednike, posebno one koji rade sezonski i kada su u pitanju privremeni objekti, da pribave svu dokumentaciju na vrijeme, a sve kako bi do 1. jula odnosno dolaska inspektora svi imali završenu kompletnu dokumentaciju i papirologiju“, apelovao je predsjednik Opštine Herceg-Novi.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik direktorice iz Sektora za zaštitu životne sredine, bezbjednosti i zdravlja ljudi i zaštitu državnih resursa, Darko Rašović, potpredsjednik Opštine Mirko Mustur, sekretarka za turizam, ekonomski razvoj i investicije Suzana Memarović, sekretar za komunalne djelatnosti Vasilije Seferović, načelnica Službe za inspekcijske poslove Marija Bošković i direktor Uprave lokalnih javnih prihoda, Milovan Baždar.