naslovna05072024aaPredsjednici opština Herceg-Novi i Tivat, Stevan Katić i Željko Komnenović, potpisali su sa direktorom Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Mladenom Mikijeljem ugovore o sponzorstvu sportskih klubova koji su u vlasništvu ove dvije opštine. Od prihoda ostvarenih na trajektnoj liniji Kamenari – Lepetane sportskim organizacijama koji su nosioci razvoja sporta u Herceg-Novom usmjereno je 55.000 eura, dok je sa 50.000 eura podržan rad sportskih organizacija u Tivtu.

Donacije su dobili hercegnovski klubovi PVK „Jadran“; FK „Igalo 1929“; KK „Primorje 1945“ i Jedriličarski klub „Jugole Grakalić“, kao i tivatski FK „Arsenal“ i KK „Teodo“.

„Naš cilj je da doprinesemo razvoju sporta i zdravih stilova života u lokalnim zajednicama u kojima ostvarujemo prihode“, naglasio je Mikijelj, navodeći da je promet od usluge trajektne linije Kamenari – Lepetane tokom maja 2024. porastao za 76% u odnosu na isti period prošle godine, dok je promet u junu 15% veći u odnosu na jun 2023. godine.

„Očekujem da će promet i dalje rasti, pa ćemo ostvarene prihode ulagati u oblasti od ineteresa za građane Tivta i Herceg-Novog“, kazao je Mikijelj i podsjetio da je JPMD u proteklom periodu podržalo brojne manifestacije i rad nevladinih organizacija u obje opštine.

Katić i Komnenović zahvalili su na sponzorstvu, izražavajući nadu da će ova sredstva uticati na kvalitet rada sportskih organizacija čiji su osnivači lokalne uprave dva bokeljska grada.

„Herceg-Novi u razvoju sporta i ulaganju u rad sa mladim kategorijama vidi novu snagu olimpijskog i Evropskog grada sporta za 2024. godinu, što su s pravom zvanja koje naš grad nosi. Sjajni rezultati hercegnovskih klubova mogu biti još bolji, što je svakako jedan od ciljeva, ali iznad svega naša težnja je da im omogućimo bolje uslove za rad“, kazao je predsjednik Katić.