predsjednik Katic724Građanima Herceg Novog i Crne Gore, srdačne čestitke povodom 13. jula – Dana državnosti i Dana ustanka, uputio je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić u svoje lično i ime lokalne samouprave.

„Danas sa ponosom obilježavamo Dan državnosti Crne Gore i Dan ustanka, koji predstavljaju kamen-temeljac naše slobode i identiteta. Na ovaj dan sa pijetetom podsjećamo na hrabrost i odlučnost naših predaka koji su se borili protiv fašizma i položili živote za slobodu i pravdu.
Antifašističke tekovine Crne Gore su svetionik koji nam pokazuje put ka budućnosti, podsjećajući nas na nepokolebljiv duh i vrijednosti koje su utkane u naš narod. Želim da izrazim zahvalnost svim građanima koji svojim radom i zalaganjem čuvaju i njeguju ove vrijednosti. Naša je dužnost da ih prenesemo budućim generacijama, kako bi i oni znali cijeniti slobodu i mir za koje su se naši preci borili.
Neka nas ovaj praznik podsjeti na važnost jedinstva i solidarnosti za dobrobit našeg društva. Srećan Dan državnosti i Dan ustanka svim građanima Herceg Novog i Crne Gore”, navedeno je u čestitki predsjednika Katića.