posjeta ambasadora Maslenikova07082024Predsjednik Opštine Herceg-Novi, Stevan Katić sa saradnicima primio je danas u oproštajnu posjetu, ambasadora Ruske federacije u Crnoj Gori, Vladislava Maslenikova. Prijemu u Kući nobelovca Iva Andrića prisustvovali su i predsjednik Skupštine opštine, Ivan Otović i potpredsjednik Opštine, Mirko Mustur.

Tokom sastanka sumirani su rezultati veoma uspješne petogodišnje saradnje, kazao je ambasador Maslenikov.

„Prije svega, imali smo dobru kulturnu saradnju, a danas smo govorili i o određenim budućim projektima koje mogu nastaviti sa novim ambasadorom“, kazao je Maslenikov zahvaljujući Herceg-Novom na saradnji.

Predsjednik Katić je potvrdio da je saradnja bila na veoma visokom nivou tokom mandata ambasadora Maslenikova.

„Veliki broj umjetnika je nastupio u Herceg-Novom, imali smo posjetu ruske delegacije iz više gradova među kojima je Sankt Peterburg i Ribinsk, sa kojim smo potpisali sporazum o saradnji. Mislim da je saradnja svih ovih godina bila na visokom nivou i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Zahvaljujem se ambasadoru što je bio u Herceg-Novom na svečanostima i manifestacijama od značaja za naš grad kao što su Dan grada, Praznik mimoze i druge. Cijenimo njegovu posvećenost i ljubav prema Herceg-Novom u kojem je dočekan širom otvorenih ruku i uvijek će biti dobrodošao“, kazao je Katić.

Obostrana težnja je da saradnja i u narednom periodu bude nastavljena na istom nivou i proširena na više polja.